Dus je wilt vegetariër worden?
Vegetarisch eten

Date

Je hebt besloten dat je vegetariër wilt worden. Gefeliciteerd! De overstap naar een plantaardig dieet is een geweldige manier om je gezondheid te verbeteren, dieren te redden en je impact op het milieu te verminderen.

Je hebt besloten dat je vegetariër wilt worden. Gefeliciteerd! De overstap naar een plantaardig dieet is een geweldige manier om je gezondheid te verbeteren, dieren te redden en je impact op het milieu te verminderen. Maar voordat je je stort op de wereld van tofu en tempeh, zijn er een paar dingen die je moet weten. Hier is een beginnersgids/checklist om vegetariër te worden.

 1. Doe je onderzoek.
  Niet alle plantaardige diëten zijn gelijk. Er zijn veel verschillende soorten vegetarisme, van pescatarisme (waarbij vis en zeevruchten zijn toegestaan) tot flexitarisme (waarbij af en toe vlees is toegestaan). Beslis welke vorm van vegetarisme voor jou geschikt is en doe wat onderzoek naar de beste voedingsmiddelen voor je nieuwe dieet.
 2. Begin langzaam.
  Als je gewend bent om bij elke maaltijd vlees te eten, kan het een beetje overweldigend zijn om in één keer te stoppen. Probeer één dag per week te stoppen met vlees of stap geleidelijk over op meer plantaardige maaltijden. Er is geen haast bij – neem de tijd om je aan je nieuwe dieet aan te passen.
 3. Zoek vegetarische rolmodellen.
  Een van de beste manieren om over vegetarisme te leren is om mensen te vinden die het al doen. Als je vegetariërs in het echt kent, vraag hen dan naar hun ervaringen en zoek uit welke bronnen zij gebruiken (websites, kookboeken, enz.). Je kunt ook vegetariërs volgen op sociale media of hun blogberichten lezen om tips en trucs te krijgen voor een vleesvrij leven.
 4. Leg een voorraadje basisproducten aan.
  Bonen, rijst, linzen, quinoa, haver, noten en zaden zijn allemaal geweldige basisvoedingsmiddelen voor een vegetarisch dieet. Deze voedingsmiddelen zijn veelzijdig, voedzaam, en geven je een vol en verzadigd gevoel na de maaltijd. Vul je voorraadkast met deze artikelen, zodat je altijd iets te eten hebt als je honger hebt.
 5. Experimenteer met nieuwe recepten.
  Een plantaardig dieet hoeft niet saai te zijn – er zijn eindeloze mogelijkheden voor heerlijke vegetarische maaltijden. Gebruik kookboeken of kookwebsites als inspiratie en experimenteer regelmatig met nieuwe recepten. Je zult verbaasd zijn hoeveel plezier je beleeft aan het koken (en eten!) van vleesvrije gerechten!

De overstap maken naar een vegetarisch dieet is een geweldige manier om je gezondheid te verbeteren, dieren te redden en je impact op het milieu te verminderen – maar het is niet zo makkelijk als het klinkt. Met deze beginnersgids om vegetariër te worden ben je op alles voorbereid, van het vullen van je voorraadkast met basisproducten tot het vinden van heerlijke nieuwe recepten om uit te proberen. Eet smakelijk!

More
articles