Hé, wat zie jij er goed uit!

Het is 1 maart. Wereld complimenten dag.
Wat zie jij er goed uit zeg, vandaag!

Als je vandaag iemands schoenen, trui, kapsel leuk vind, zeg dit tegen diegene. Maar ben ook niet bang om een compliment te geven over andermans ideeën. Want hoewel een compliment over uiterlijk natuurlijk erg leuk is, voelt een compliment over een idee ook altijd erg goed.

Wereld complimenten dag

Vandaag is het dus wereld complimenten dag. En ik zou je graag willen uitdagen met een kleine opdracht.

Geef jezelf een compliment

Een ander een compliment geven is meestal vrij makkelijk. Maar zou het je lukken om jezelf vandaag een welgemeend compliment te geven?
Probeer het eens vandaag. Je hoeft echt niet hardop in een groep te zeggen ”dat heb ik goed gedaan’. Maar sta vandaag eens stil bij alle dingen waar je trots op bent. Schrijf deze eventueel ook op. Dit is namelijk een hele goede oefening om wat positiever over jezelf te worden.

Dus: vandaag ga jij allemaal complimenten geven. Aan jezelf !

MAAR: het is wel belangrijk dat je het meent. Ga dus niet opschrijven: ”wat ben je slim”, als je het gevoel hebt dat je iets doms hebt gedaan. Dat werkt namelijk niet. Schrijf elke keer als je vind dat je daadwerkelijk iets goeds hebt gedaan op wat je deed. Dit zorgt ervoor dat je aan het einde van de dag een aantal mooie dingen op papier hebt staan.

Oh, en ben ook weer niet zó kritisch dat je echt hele goede dingen moet doen voor je iets opschrijft. Het kan al om hele kleine dingen gaan.
Zoals:
– Fijn dat ik gezond heb gegeten vandaag.
– Goed dat ik toen mijn wekker ging meteen opstond.
– Vandaag heb ik veel complimenten uitgedeeld, dat voelde goed.
– Ik pakte de fiets, in plaats van de auto, ondanks dat het misschien gaat regenen. Daar ben ik trots op.

See? Het hoeft echt niet heel lastig te zijn.

Welk compliment geef jij jezelf vandaag?
Please follow and like us:
error

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *