rotzooivrij houden van je huis – 5 tips

Je huis rotzooivrij hebben. Dat klinkt als een droom. Toch is het heus niet zo ingewikkeld. Tenminste, als jij en ál je huisgenoten meewerken dan. Want jij kan wel de hele tijd opruimen, maar als je partner/ huisgenoot/ kind alles laat slingeren kom je nog geen steek verder.
Vandaag deel ik wat tips over hoe ik mijn huis rotzooivrij houd. In ieder geval het grootste deel van de tijd, want toegegeven Ik kan echt een enorme rommelpot zijn.

Je moet de spullen die je gebruikt meteen opruimen

Ja dat is de tip. Moet je daarvoor altijd bezig zijn met opruimen? Nee, zeker niet. Maar als je iets hebt gebruikt, moet je het daarna meteen terugleggen. Maar er zijn wel wat dingen die ik je kan aanraden.

Vaste plek

Ja, met deze tip ben je vast ook als kind al doodgegooid. Je ouders zeiden het 10.000x en je kan hem eigenlijk niet meer horen. Ik vond hem ook erg vervelend om steeds te horen. Maar sinds ik hem zelf toepas is mijn huis er zó van opgeknapt.

Elke dag iets

Ik was vaak een halve dag in de week kwijt aan het huishouden. Niet leuk, dat kan ik je wel vertellen. Daarom ging ik op internet op zoek naar een goed schoonmaakschema.
En opeens had ik hem. Shifra (van a Cup of Life) had een schema geplaatst, wat ik naar eigen inzicht een beetje op m’n eigen appartement heb toegepast. Nu is het voor mijn gevoel al zo veel minder werk. Juist omdat ik elke dag een kamer tackel.

Houd de plek waar je het meeste bent het netste en meest rotzooivrij

Dit is een heel belangrijke tip. Ik begeef me het grootste deel van mijn vrije tijd in de woonkamer.Doordat ik al mijn vrije tijd daar doorbreng zie ik rotzooi meer en stoor ik me daar ook meer aan. Mijn vriend die na zijn werk thuis komt, heeft daar minder last van. Maar hij weet ondertussen wel dat ik het erg vervelend vind dat er soms een hoop dingen slingeren.

Werktafel rotzooivrij houden

Ook deze is erg belangrijk. Want niet alleen de plek waar je leeft moet schoon/netjes zijn, maar ook de plek waar je werkt. Al werk je maar een dag in de maand thuis, of neem je je hobby gewoon heel serieus. Zorg ervoor dat je dit in een schone en opgeruimde omgeving doet. En houd die werkttafel zo leeg mogelijk. Dit geeft het minste afleiding.

De 1 minuut regel

Ook deze tip leerde ik van Shifra. Als iets opruimen minder dan één minuut kost, doe het meteen.

Wat is jouw tip om je huis rotzooivrij te houden?

Sharing is caring

Mascha Vermeulen

Ik ben 28, en hyperactieve chaoot, die houd van lezen hardlopen en lekker eten. Ik woon samen met mijn lieve vriend in Breda waar ik ook werk als copywriter. Verder vind ik het erg leuk om mezelf op te maken, maar ik zie mezelf niet als beauty-meisje. In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden af of ga ik iets met Vriendlief doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares