Terugkijken op de suikerchallenge

Vorige week kon je lezen dat ik, samen met vriendlief, mee ging doen aan de suiker challenge. Ik zag er eerlijk gezegd een beetje tegenop, omdat ik van mezelf weet dat ik een snoepkont kan zijn. Ik houd ervan om lekkere dingen te eten. En opeens zou ik veel moeten aanpassen en mocht ik niks meer snoepen. (Behalve fruit)

Hoe ging het?
Eigenlijk vond ik het prima gaan. Het was wel lastig met boodschappen doen. Want vriendlief en ik moesten opeens ALLE etiketten bekijken. Dat was wel even wennen. Maar verder… Heel eerlijk vond ik het onwijs meevallen. Ik had verwacht dat ik het heel zwaar zou krijgen. Dat ik veel aan koekjes zou denken, aan pepernoten en meer. Maar, dat bleek totaal niet het geval. Behalve op zaterdagavond dan. Die was wat zwaarder. Maar over het algemeen ging het goed. Wel ‘moest’ ik twee keer een traktatie weigeren op het werk. Op maandag en dinsdag waren er collega’s jarig. Die hadden een lekkere traktatie bij zich. Maar ik heb twee keer nee gezegd. Hoewel het wat gek voelde, voelde het ook wel goed.

suikerchallenge

En hoe ging het mentaal?
Mentaal ging het eigenlijk ook veel beter dan ik had verwacht. Ik had af en toe wel wat zin in iets lekkers, maar vooral op de momenten dat ik normaal iets lekkers nam. Zoals bij de koffie, op de dag dat ik vrij was. Normaal zou ik dan een koekje eten, maar dat mocht ik nu niet. Natuurlijk had ik dit kunnen doen, maar ik vond dat niks. Ik wilde het per se volhouden. En eigenlijk ging me dat prima af. Ik nam lekker een appel met pindakaas ( ja dit is lekker) of een schaaltje druiven. En Massie was weer tevreden.

Heb je echt niet gecheat?
Jawel, zondag. En het was fantastisch. Die eerste hap van een stukje chocolade, het is gek maar ik genoot er echt tien keer meer van dan voorheen. Ik ging namelijk bij een oom ontbijten, omdat het muziek ochtend was. Hij organiseert dat ongeveer 2 of 3 keer per jaar. Dan krijgen we ( ik, mijn vriend, m’n ouders en twee tantes) een heerlijk luxe ontbijt en daarna gaan we naar muziek luisteren/kijken. Mijn oom maakt vaak een afspeellijst, en dan hebben we muziek in een bepaald thema. Maar ik wist nog van vorige keren dat hij altijd onwijs zijn best doet voor het eten. Maar, suikervrij is het zeker niet.

Want als je geen volkorenbrood hebt zit er al suiker in, in het vleeswaren zit suiker, maar ook in een aantal andere dingen. Dus samen met mijn vriend heb ik afgesproken dat we zondag gewoon niet meer mee zouden doen. Achteraf gezien maar beter, want aangekomen bij mijn oom bleek dat we anders alleen maar de koffie mochten en het eitje. En verder NIKS. Zit je dan, aan een prachtig gedekte tafel, met heerlijk eten. Waar je van af moet blijven.

Dat is voor ons niet leuk, maar voor mijn oom, die er erg veel moeite in had gestoken, ook niet.
Helaas moesten we die zondag eerder weg, omdat we een wasmachine gingen halen met een vriend van ons. ‘S avonds gingen we ook nog uit eten, als bedankje voor het helpen sjouwen. Nou geloof mij maar, dat was ook nooit gelukt als we suikervrij aten.

Wat was de grootste aanpassing afgelopen week?
Moeten opletten of ik iets wel of niet mocht eten. Elke keer een etiket lezen voor ik iets mocht nemen was niet ideaal. Verder heb ik eigenlijk geen aanpassingen gedaan. Ik at gewoon een paar dingen niet, die ik normaal wel at. Sommige crackers mocht ik niet meer, en zoet broodbeleg viel af. Behalve pindakaas gelukkig, dat mocht nog wel. (Calvé en 100% pindakaas hebben geen toegevoegde suikers).

Miste je suikers?
NEE! Buiten de zaterdagavond om heb ik totaal geen suiker gemist. Mijn koekjes niet, het broodbeleg niet. Niks. Alleen het gemak waarmee je kan pakken waar je zin in hebt, al is het maar een cracker, dat miste ik wél. Het is gewoon erg lastig om steeds na te moeten denken of je iets mag of niet. Dat is dan ook de reden dat ik blij ben dat de week voorbij is. En niet omdat ik bepaald eten miste.

Ga je oude gewoontes aanpassen, of helemaal niet?
Voor de suiker challenge at ik naar mijn idee veel koekjes. Dat is een van de dingen die ik wil gaan aanpassen. Voor de lunch geen koekjes meer. Dit is zeker een van de dingen die ik ga meenemen uit de challenge. Ook ga ik meer fruit eten, want dat vind ik wel belangrijk. Maar meer aanpassingen als dat ga ik niet doen. Wel heeft het me bewuster gemaakt, dus ik ga beter opletten hoeveel suikers ik binnenkrijg.

Liefs,
Mascha

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares