TBR november 2018

Nog heel eventjes en dan is het november. Welke boeken ik in november zou willen lezen? Eigenlijk een stuk of 20! Maar dat is totaal onrealistisch. Vooral omdat ik eigenlijk ook een beetje het idee heb om aan NaNoWriMo mee te doen. Ook al ben ik denk ik te weinig voorbereid, ik blijf het ieder jaar helemaal té gek vinden om er aan mee te doen. Dus de kans is 99% dat ik een poging ga wagen.

TBR
TBR is in boekbloggerland een zeer bekende term. Veel mensen gebruiken hem. Maar ik denk niet dat mijn gemiddelde lezer deze term vaak heeft gehoord. TBR staat voor To Be Read. Oftewel je nog te lezen lijstje. Maar ik vind TBR leuker dan NTL (nog te lezen). Deze keer is het tijd voor mijn leeslijstje van november. Deze maand besloot ik voor het eerst om alvast een aantal boeken te kiezen die ik heul snel wil lezen. Misschien dat ik daardoor meer ga lezen? Het is het proberen waard.

Kijk je mee?

tbr november

Piep zei de muis – MJ Arlidge

Op vakantie las ik deel één van dit boek. De komende weken hoop ik echt tijd te hebben voor deel twee. Nu is dit een serie waarbij het verhaal niet doorloopt, dus je zou in principe bij dit boek kunnen beginnen, zij het niet dat de belevenissen die Helen meemaakt haar wel vormen. En ik ben ervan overtuigd dat deze belevenissen en de gedachten aan haar eerdere zaak, zeker zullen terugkeren in boek twee.

piep zei de muis

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Soms lieg ik – Alice Feeney

Nog niet eens zo heel lang geleden was ik in Antwerpen met mijn vriendengroep. We houden allemaal wel van lezen, al leest de een meer dan de ander. Dus we besloten een antiquariaat in te gaan. Ik vond daar een boek dat eigenlijk pas nét op mijn TBR stond mede omdat het boek net een jaar uit is. Ik kon mijn hoarderschap niet beheersen en ik nam hem mee. Hij staat dan ook meteen bovenaan mijn lijstje.

soms lieg ik

Er zijn drie dingen die je over me moet weten:
1. Ik lig in coma
2. Mijn man houdt niet meer van me
3. Soms lieg ik

Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten.
Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar.
Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is?

Deadline – Rachel Ward

Dit boek vond ik voor twee euro op een boekenmarkt. Ik had het al eerder zien liggen, maar toen vond ik het nog te duur. Ze vroegen er destijds 10 euro voor en dat vind ik vrij veel voor een tweedehands boek. Zeker omdat de kwaliteit er niet naar is. Maar nu dus voor twee euro. En wow, nog een hardcover ook! Plus, in perfecte staat.

deadline

Waarom zou je vrienden maken als je precies weet wanneer iedereen doodgaat? Jem was zeven toen haar moeder overleed, en sindsdien draagt ze een geheim met zich mee. Zodra ze haar blik op iemand richt, ziet ze een nummer verschijnen: de sterfdatum van degene die ze aankijkt.
Jem houdt zich verre van anderen; vriendschappen sluiten heeft immers geen zin. Ze is eenzaam, maar zeker niet zielig. Dan komt Spider in haar leven. Hij is een einzelgänger, net als Jem. Spiders dagen zijn geteld, maar Jem gaat toch in op zijn uitnodiging Londen in te gaan. Als ze in de rij staan voor een ritje in de London Eye, het reuzenrad, realiseert Jem zich iets verschrikkelijks: iedereen om haar heen heeft hetzelfde nummer. De datum van vandaag.

Red Queen – Victoria Aveyard

Dit boek leende ik van een vriendin. Dus eigenlijk zou die helemaal bovenaan moeten staan, maar ik vind lezen in het Engels gewoon wat lastiger. Dus ja. Dat schuif ik een beetje voor me uit.

red queen

This is a world divided by blood – red or silver.
The Reds are commoners, ruled by a Silver elite in possession of god-like superpowers. And to Mare Barrow, a seventeen-year-old Red girl from the poverty-stricken Stilts, it seems like nothing will ever change.
That is, until she finds herself working in the Silver Palace. Here, surrounded by the people she hates the most, Mare discovers that, despite her red blood, she possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy the balance of power.
Fearful of Mare’s potential, the Silvers hide her in plain view, declaring her a long-lost Silver princess, now engaged to a Silver prince. Despite knowing that one misstep would mean her death, Mare works silently to help the Red Guard, a militant resistance group, and bring down the Silver regime.
But this is a world of betrayal and lies, and Mare has entered a dangerous dance – Reds against Silvers, prince against prince, and Mare against her own heart . . .

Welk boek staat bovenaan op jouw TBR?

 

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares