Thomas Dekker – Thijs Zonneveld

Thomas Dekker, Mijn gevecht
Title: Thomas Dekker, Mijn gevecht
Page Count: 213
Published: 2016
Thomas Dekker (1984) heeft genoeg van de leugens. Zijn echte verhaal is nog nooit verteld. De waarheid met al zijn slechte lelijke kanten moet maar eens naar buiten. De schaamte heeft het altijd gewonnen van de last die de kroonprins van het Nederlandse wielrennen met zich heeft meegedragen. Maar nu is er niets meer te verliezen.

Een boek waar je al lang naar uit kijkt, moet wel goed zijn toch?
Helaas geldt dit niet voor het boek van Thomas dekker. Sinds Thomas bij DWDD op de buis is verschenen ben ik al erg benieuwd naar dit boek. Jaren later, niet zo heel lang geleden vond ik dit boek in een minibieb. Ik nam me voor om het in 2019 te gaan lezen. Dat geschiedde. Toen ik ''Soms lieg ik'' uit had besloot ik dit boek op te pakken.

Not my cup of tea

Helaas is dit boek niet mijn ding. Hoewel ik bij de eerste paar hoofdstukken nog echt het idee had dat dit echt een heel tof boek zou worden, begon ik daaraan te twijfelen rond pagina vijfentwintig. Hoe meer het verhaal ging naar de wielerrondes, inclusief alle namen, raakte ik meer afgeleid en haakte ik steeds meer af. Dit komt voornamelijk omdat ik nou eenmaal niet zo thuis ben ik de namen van de wielerwereld. Dit maakte dat ik meer moeite had met het lezen van het boek. Natuurlijk zijn er grote namen die wel degelijk iets zeggen, zoals Tom Dumoulin, maar het gebrek aan namenkennis maakte het lezen een stuk lastiger voor mij.

Ik kon er niet inkomen

Ik was wel degelijk benieuwd naar de rest van het boek, maar telkens als ik aan het lezen was leidde ieder klein ding me af. Normaal heb ik daar helemaal geen last van, maar nu dus helaas wel. Ik had erg veel moeite om in het verhaal te komen. En pakte het boek eerder niet op dan wel.
Dit maakte dat ik uiteindelijk besloot het boek weg te leggen.

Positief punt

Hoewel het niet mijn boek is, weet ik zeker dat mensen die meer van wielrennen weten, en meer namen kennen, zullen smullen van dit boek. Het is goed geschreven en er staan genoeg sappige details in. Ik zou het dan ook zeker aanraden aan iedereen die meer weet van de wielerwereld, of er meer van wil weten.

Houd jij van biografiën?

   Deze post bevat een of meerdere affilatielinks. Als je iets koopt via die link krijg ik een kleine commissie. Jij betaald uiteraard niks extra. Meer informatie kan je vinden in de disclaimer

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *