Soms lieg ik – Alice Feeney

Soms lieg ik
Title: Soms lieg ik
Page Count: 336
Published: 06-2018
Er zijn drie dingen die je over me moet weten: 1. Ik lig in coma 2. Mijn man houdt niet meer van me 3. Soms lieg ik Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten.

Dit boek jongens...Dit boek. Ik weet het niet zo goed. In de laatste dagen van december ben ik in dit boek begonnen en vandaag (2 jan) was het uit. Soms lieg ik is een boek dat me de hele dag al bezig houd. Het is een boek dat me zeer verraste, maar ook met vragen achterliet.

Het verhaal begint rustig. Je leert Amber kennen, maar al vrij snel weet je dat er iets heel erg mis is. Amber heeft het Locked-in Syndroom. Dit betekent dat je alles om je heen wel hoort, maar je bent niet in staat om te praten of zelfs maar te bewegen. Dit maakt Amber bang, maar het geeft haar ook heel veel tijd om na te denken over wat er nou met haar is gebeurd.

Spanning

Al vrij snel loopt de spanning op en je leert de personages steeds beter kennen. De hoofdstukken zijn afgewisseld in ''eerder'' ''vroeger'' en ''nu''
In de nu stukken wordt verteld hoe Amber in paniek is en wat ze meemaakt in het ziekenhuis.
In de eerder stukken wordt langzaam toegeleefd naar het ongeluk, waardoor Amber in het ziekenhuis kwam
En in de vroeger stukken lees je een dagboek, die belangrijke informatie over het verleden vertellen.

Soms lieg ik

Amber heeft een relatie met Paul, waarvan ze zelf de hele tijd zegt (in gedachten) dat het zeer slecht ging tussen hen. Maar tegelijkertijd zit hij wel voortdurend naast haar bed. Je neemt aan dat dit is omdat hij zich er veel zorgen over haar maakt. Maar dat dingen anders liggen, daar kom je gedurende het boek achter. Omdat ieder hoofdstuk eindigt met een cliffhanger wil je het zeker niet wegleggen.

Vragen:

Wel ben ik achter gebleven met één grote vraag in mijn hoofd. Maar toen ik dit op Goodreads op wilde zoeken, raakte ik alleen maar meer verstrikt in een web van onduidelijkheden. Veel mensen waren met vragen blijven zitten. En omdat ik deze gelezen heb, zit ik er nu ook mee. Ik hoop maar dat Feeney een tweede deel schrijft, niet alleen omdat ik met vragen zit, maar ook omdat ik dit boek gewoon steengoed vond. Ik heb onwijs genoten en met dit boek heb ik het eerste boek van 2019 al uit. Ik wil alleen maar meer.

 

Deze post bevat een affilatielink. als je iets koopt via die link krijg ik een kleine commissie.
jij betaald uiteraard niks extra. Meer informatie kan je vinden in de disclaimer

 

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *