Make it fit – Louella Bartnig

make it fit de kaft
Title: make it fit
Page Count: 159
Published: 21-01-2019
Format: Ebook
✅159 pagina’s bomvol informatie over mindset, voeding en beweging ✅Ik leer je precies hoe je alles ZELF kunt doen. Van het berekenen van je macro’s tot het maken van je eigen trainingsschema’s, salades, smoothies en nog veel meer! ‘Ik kan je een vis geven, maar leren vissen is beter.’ ✅Krijg inzicht in jouw valkuilen met de zelfkennis test en leer deze onderscheppen met de ‘als-dan’ methode om nieuwe, blijvende gewoontes te ontwikkelen ✅Gebaseerd op mijn…

Make it fit van Louella Bartnig is het vierde boek dat ik dit jaar las. En dit Ebook las ik in twee en een halve dag uit. Ik genoot van haar schrijfstijl en leerde direct een hele hoop dingen over fit worden.
Ik vond dit echt een zeer fijn Ebook om te lezen. Niet alleen was de schrijfstijl van Louella erg prettig, maar ze legt dingen ook gewoon heel goed uit. Ze gooit niet alleen met begrippen, maar de uitleg is gewoon helder.

Gezonde leefstijl

Zoals je misschien weet als je me al wat langer volgt, is dat ik al een tijdje bezig ben met het aanmeten van een nieuwe, gezondere leefstijl. (koekjesmonster hier). Vaak als ik dingen op zocht op internet kwam ik veel artikelen tegen, maar wel volgepropt met 'dure fancy' woorden. Woorden die me niet veel zeiden. Woorden als macro's bijvoorbeeld. Het fijne is dat Louella deze dingen wel uitlegt. Daarnaast heeft ze een aantal informatiebronnen aangereikt, en niet alles alleen maar uit eigen ervaring vertelt. Maar ook gewoon feiten over vitaminen en mineralen. Zeer groot pluspunt.

Vormgeving

Make it fit is ook gewoon mooi vormgegeven. Als je Louella op haar Sociale Media en Youtube volgt weet je dat ze Grafische Vormgeving heeft gestudeerd. Haar Ebook is dan ook erg mooi opgemaakt. Daarnaast is het fijn dat ze heet Ebook niet heeft gevuld met een hoop foto's, maar vooral met tekst. Natuurlijk staan er veel foto's in, maar deze zijn klein en bevatte meestal niet de hele pagina. Er is een hele goede combi gevonden tussen beeld en tekst. Dat is erg prettig.

Heb ik nou iets geleerd?

Jazeker! ik heb voor mijn gevoel heel veel geleerd. Het is prettig van Make it Fit is dat je veel informatie aanreikt krijgt waar je ook daadwerkelijk mee aan de slag kan.
Ik heb het boek nu bijna een week uit en ik merk dat ik echt al meer op mijn voeding let. Er staan namelijk ook lijstjes in met gezonde producten, per productcategorie (vlees, vis, groente, koolhydraten). Maar zo staan er ook lijsten met oefeningen in, per spiergroep. Ze geeft je geen vis, maar ze leert je echt vissen.

Valt jou ook op dat ik razend enthousiast ben? Vast wel! Dit klopt namelijk ook, ik ben razend enthousiast.

Heb jij wel eens een zelfhulpboek gelezen waar je razend enthousiast van werd?

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *