13 minuten – Sarah Pinborough

cover 13 minuten
Title: 13 minuten
Page Count: 368
Published: mei 2017
Ik was dertien minuten dood. Ik kan me niet herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal. Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en vijanden nog dichterbij. Als tiener is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

Het boek 13 minuten, kreeg ik van Joany, waar ik echt heel erg blij mee ben. Zelf gaf ze aan dat het niet haar boek was. Maar, Dahm. Dit was dus echt wel mijn boek.

Mijn boek?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin echt moeite had om in het boek te komen. Het duurde denk ik een pagina of 50 voor ik een beetje gewend was aan de schrijfstijl en de manier waar op het verhaal verteld werd. Ik ging op vakantie en nam dit boek niet mee. Ik las daar een ander boek, wat me goed beviel en na mijn vakantie begon ik aan nieuw werk. Het duurde dus even voor ik dit boek weer oppakte. Vanaf dat moment vloog ik door de pagina's. Hierdoor las rond de 40 pagina's per uur. Dit is voor mijn doen behoorlijk op tempo.

Verwarring

Natasha (Tasha) word in het water gevonden. Ze is 13 minuten klinisch dood geweest, voor ze weer bijkomt.
De twee meiden die verdacht werden van het feit dat Tasha in het water waren beland zag ik gedurende het verhaal vaak als een tweeling. Maar dat waren ze niet. Het waren gewoon allebei blonde meiden die het goed met elkaar konden vinden.  Ik vond het fijn dat het boek geschreven was vanuit een ''buitenstaander'': Rebecca. Zij keek van een afstandje naar de drie meiden. En hoewel ze op een gegeven moment ook bevriend raakte met Natasha (Tasha), bleef ze een beetje een buitenstaander. Maar ook werd er verteld vanuit het perspectief van Tasha.  Deze afwisseling was leuk, maar soms was het boek ook een beetje verwarrend.

plottwist

Het einde gaf een bijzondere plottwist die ik niet zag aankomen. Sowieso zaten er meer dingen in, die ik echt niet heb zien aankomen. Zo was er ergens tegen het einde een docent aan het woord, die dingen zei die ik totaal niet bij een docent vind passen. Een van de leerlingen werd ''verwaand'' en ''zeer egoïstisch'' genoemd. Dit zijn geen woorden die ik in mijn mond zou durven nemen over een van de kinderen die ik op school had, of die ik nu op de buitenschoolse opvang heb.
Maar ook de ontknoping liep totaal anders als ik had verwacht. Het hele einde wat ik soms al van verre zie aankomen, sloeg dit keer in als een bom. Eén grote verassing!

Joanny, Nogmaals bedankt voor het opsturen van dit boek! Je hebt heel veel boekliefde gegeven!

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *