Niet tevreden over je lichaam?

Het kan soms lastig zijn, tevreden zijn over hoe je er uit ziet. Niet alleen wordt er als vrouw van je verwacht dat je mooi bent, je moet ook nog eens slank zijn en rondingen hebben en alle goede karaktereigenschappen laten zien.

Dat dit onzin is, dat weten we gelukkig wel, al wil de media maar wat graag het beeld van ”de perfecte vrouw” vasthouden. Dit kan er voor zorgen dat je niet altijd tevreden bent met hoe jouw lichaam eruit ziet. Want in tijdschriften zie je slanke vrouwen, met grote borsten en alle uiterlijke eigenschappen die je zelf ook graag zou hebben.


Vertekend lichaamsbeeld

Je bent sowieso al strenger voor jezelf dan voor anderen. Je kent je lichaam zo goed dat je er anders naar kijkt. Ieder klein dingetje weet je. Dus ook dat ene dingetje dat anderen eigenlijk niet kunnen zien waar je zo onzeker over bent. Of dat je buik toch net iets minder plat is dan anderen beweren. Je bent zo streng voor jezelf dat je de goede dingen niet meer ziet.

Wat je het beste kan doen

spieren

Ga naakt voor de spiegel staan

Ga eens naakt voor de spiegel staan en bekijk jezelf een goed. En nee! Je mag nu niet op die fouten letten. Je moet nu gaan letten op de dingen die wél goed aan jezelf zijn. Bijvoorbeeld dat je al progress ziet van het sporten van afgelopen weken. En dat je toch wel een lekker kontje hebt. En JA: hoe meer complimenten je jezelf geeft, hoe beter.

Schrijf complimenten die je krijgt op

Altijd als je een compliment krijgt, schrijf jij deze op een klein briefje op. Deze plak je op je spiegel (of een andere plek waar je vaak kijkt). Op het moment dat je je onzeker voelt, kijk je op deze briefjes. Lees ze hardop aan jezelf voor.

Alles wat je in tijdschriften ziet is nep

Vergeet ook vooral niet dat tegenwoordig alle foto’s worden aangepast voor ze in een tijdschrift terecht komen. Photoshop is hun grootste vriend. Voel je vooral niet onzeker als je niet lijkt op een fotoshop model. Want die zien er in het echt niet hetzelfde uit als op de foto

Licht doet heel veel met een foto

abs door krachttraining

Foto’s op Instagram en Facebook lijken ook vaak perfect te zijn. Alles klopt en ziet er natuurlijk uit. Maar het is zeker wel zo dat licht heel veel met een foto doet. Ik probeer het zelf wel eens, gewoon even kijken wat het met mijn foto doet als ik wat speel met het licht. Nou, dan heb ik opeens een (nog) dunnere buik. en lijk ik meer abs te hebben dan ik eigenlijk heb. Plus ik zie er nog beter uit op de toch al geposeerde foto. Dus staar je niet blind op die foto’s van anderen. Als ik ze al zo kan bewerken dat het lijkt of ik abs heb, dan kan iemand anders het zeker ook.

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares