Mijn leesdoel voor 2019

Ieder jaar stel ik voor mezelf een leesdoel om een X aantal boeken te lezen.
Afgelopen jaar besloot ik dat iedere maand één boek lezen een mooie was. Maar blijkbaar heeft me dit niet echt gemotiveerd. Zeker niet als ik kijk naar 2017 waarin ik 24 boeken las. In 2018 kom ik net boven de tien uit. Ik ben nog bezig in boek elf.
Boek elf is daarmee ook boek 1 geworden.

read more books
Om mezelf komend jaar te gaan motiveren ga ik ervoor kiezen om een hoger doel te stellen voor mezelf. Want ik wil in 2019 écht meer gaan lezen.

Al jaren stel ik mezelf een hoger doel dan ik ga halen. En hoewel ik elke keer het doel niet heb gehaald ga ik mezelf toch weer een hoger doel stellen dan ”elke maand één boek”. Vooral omdat ik merk dat dit gewoon totaal geen motivatie gaf.
Daarom ga ik dit jaar voor: …
*tromgeroffel*

leesdoel 2019

25 boeken!

25 boeken in een jaar gaat neerkomen op ongeveer twee boeken per maand. Het is me in 2017 gelukt om 24 boeken te lezen. En toen las ik helemaal niet eens zo bizar vaak. Dus het moet toch te doen zijn? 25 boeken is helemaal niet zo gek veel. Zeker niet als ik zie dat er mensen zijn die ongeveer 150 boeken lezen in één jaar. Nu zijn dat de uitzonderingen, daar ben ik me van bewust. Maar toch. Als zij zoveel tijd kunnen vrijmaken om meer te lezen, dan moet ik dat toch ook gewoon kunnen? Die tijd vrij maken dan, hè! Want die 150 boeken ga ik sowieso niet redden. Dat weet ik nu al.

In 2016 was de zondag mijn leesavond. Ik las dan de hele avond ik het boek waar ik mee bezig was, terwijl mijn ouders naar hun favoriete TV programma aan het kijken waren. Dit vond ik altijd heerlijk, en soms keek ik er het hele weekend naar uit.
Ja, ik keek er naar uit om te lezen, in plaats van te gaan lezen. Zucht…

Dus dat is iets dat ik waarschijnlijk wel weer wil gaan invoeren komend jaar. Zondagavond lees avond! Gewoon lekker met een boek op de bank, een kop dampende thee. Heerlijk! Ik ga nu de blog afsluiten, want ik ga lekker lezen! Om alvast in de sfeer te komen.

Hoeveel boeken staan er bij jou op de planning?

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares