Meer geluk: 5 kleine dingen die je kan doen.

Het is nog winter, de dagen zijn donker en kort. Ik ben vast niet de enige die alweer behoefte heeft aan zomer. Toch zijn er kleine dingen die je kan doen om meer meer geluk te krijgen. Er zijn namelijk kleine dingen die je kan doen die echt voor geluk zorgen. En in de winter kan je dat altijd een beetje extra geluk gebruiken, nietwaar?

Tips voor meer geluk

Er zijn dingen die je kan doen om zelf wat meer geluk in je leven te krijgen. Of in ieder geval om het gevoel van geluk te krijgen.

Elke dag een rondje buiten lopen.

Weer of geen weer, ga elke dag een rondje buiten lopen. Niet alleen is frisse lucht erg belangrijk, maar ook bewegen is erg goed voor je. En je hoeft niet elke dag hard te lopen, maar houd in je achterhoofd dat hardlopen er ook voor zorgt dat je hartslag omhoog gaat. En dat is dan weer goed voor je lijf.

Meer pauzes nemen

Ik ben erg fan van de Pomodoro techniek. Dit is een manier die je dwingt om 25 minuten zeer gefocust te werken. Als je dit hebt gedaan, heb je recht op vijf minuten pauze. De bedoeling is dan ook dat je deze vijf minuten niet gebruikt om doelloos op instagram te gaan scrollen, maar om even op te staan en een rondje te lopen, water te drinken of gewoon even de benen te strekken.

Vijfentwinig minuten werken en vijf minuten pauze dus. Dit is één pomodoro.
Na vier pomodoro’s heb je recht op een grotere pauze. Deze duurt twintig minuten. Hierin kan je even iets eten, een klein rondje lopen of (als je thuiswerkt) de was doen.
Probeer het maar eens. Er zijn apps voor en ook een site. Deze hebben het voordeel van een voorgeprogrammeerde timer. Zo hoef je je telefoon niet steeds als timer te gebruiken, waardoor je afgeleid raakt door meldingen.

Gezond eten

Gezond eten kan heel veel verschil maken in hoe je je voelt. Als je alleen maar voorbewerkt voedsel eet, krijg je niet alle stoffen binnen die je nodig hebt. Eet daarom zo veel mogelijk onbewerkte dingen en zo min mogelijk uit pakjes en zakjes.

Natuurlijk weet ik dat pakjes en zakjes zo veel gemakkelijker zijn. Maar als je bijvoorbeeld kan kiezen tussen de bewerkte en de onbewerkte, kies dan voor de onbewerkte variant.

Draag kleding die je blij maakt

Het is natuurlijk een inkoppertje, maar draag alleen maar kleren die je echt blij maken. Want, waarom zou je geld verspillen aan kleding die niet past, niet mooi is of die je gewoon niet blij maakt. Daarnaast: waarom wil je kleding dragen die je niet blij maakt? Trek alles uit je kast, kijk of het je nog blij maakt en geef alles wat je niet meer past of leuk vind aan iemand anders, of een kringloop.

prachtig

Doe geen dingen die je niet leuk vind.

Ook dit is misschien een enorme inkopper. Maar er zijn nog genoeg mensen die naar feestjes gaan waar ze niet op zitten te wachten, die met vrienden afspreken terwijl ze het druk hebben en die zich verplicht voelen tot dingen waar ze geen zin in hebben.

Stop hier zo snel mogelijk mee.
Geloof me. Je vrienden waarderen het veel meer als je eerlijk bent, dan als je ja zegt tegen iets waar je geen tijd voor/zin in hebt.

Waar word jij echt gelukkig van?

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares