Mag ik even geschokt zijn?

Wat? Wat is er tegenwoordig mis met de wereld? Dus omdat ik veel beweeg en gezond eet, wel af en toe (kuch: dagelijks) een koekje, maar verder redelijk gezond, moet ik maar naar het concentratiekamp? Echt, ga je dun en gezond zijn vergelijken met de tweede wereldoorlog? Moet ik maar dood omdat ik gezond ben? Meen je dat nou?

Ik heb vroeger wel eens een telefoontje gehad, om 11 uur ’s avonds. afgeschermd nummer (ja heel stoer, toch?) Toen ik opnam hoorde ik : ”Jij bent echt vet dik, je moet afvallen.” Ik was niet echt bang en zei gewoon: ‘Okay’ Toen zei de stem aan de andere kant van de lijn: Nee, Nee!~Dat moet je echt niet doen, je hebt al anorexia!’ en BAM opgehangen. Achteraf schrok ik me natuurlijk kapot. zeker omdat ik niet wist wie dit was. (Al heb ik zeker wel vermoedens) Maar is het nou echt nodig om iemand op te bellen om te vertellen dat diegene dun is? Moet je nou echt duidelijk maken dat ik dun ben? Meen je dat nou?

Want ik heb geen spiegels in huis

Mensen lijken niet altijd te beseffen dat ik thuis ook een spiegel heb. Ik heb echt een spiegel thuis mensen, echt. Ik kan ook zien dat ik geen overgewicht heb. Maar betekend dat dat je me gewoon aan mag spreken om me dat te vertellen: ‘Hoi, ik ken je niet, maar jij bent echt dun.
Ah! fijn. Dat wist ik nog niet, bedankt dat je het me verteld. Ik heb namelijk geen spiegels in huis die me laten zien dat ik dun ben. Oh en ik ben ook zo dun dat als ik naar mijn buik kijk, dat ik NIET KAN ZIEN dat ik dun ben. Zó dun. Echt, bedankt dat je het me verteld. Meen je dat nou?

Ga eens eten jij, je bent namelijk zo dun

Als mensen dit tegen mij zeggen ben ik altijd een beetje verbaasd. Ze moesten eens weten wat ik allemaal eet. Gewoon volledige porties. Lieve mensen, ik leef heus niet op een blaadje sla. En geloof me, de meeste mensen van mijn postuur doen dat niet. Ik kan genieten van meer dan één koekje per dag zonder aan te komen. Maar ik beweeg dan ook veel. Ik heb nu een maand een fitbit en die vertelt mij dat ik 9000 stappen zet (update: ondertussen heb ik mijn Fitbit ruim een jaar en zit ik gemiddeld 12000 stappen per dag.) Dat zijn er zo’n 90 onder het aantal dat wordt aangeraden om ‘gezond’ te bewegen. Ik loop dus veel. Ook zit ik veel op de fiets. Ik heb geen rijbewijs dus ik moet wel. Maar zelfs als ik mijn rijbewijs wél had, zou ik het meeste op de fiets doen. Ook loop ik drie keer per week een half uur hard. Ik beweeg dus genoeg. Daardoor verbrand ik veel. En daardoor eet ik ook redelijk wat. Maar dat is geen junkfood. Al vind ik dat wel gewoon lekker. Soms eet ik dan ook gewoon wél friet, pizza of andere dingen die als ongezond worden bestempeld. Maar omdat ik vaak gezond eet, lijkt het blijkbaar dat ik ‘niet eet’. Meen je dat nou?

Curves

Ook dit gebeurt mij te vaak. Een groot deel van internet staat vol met real woman have curves Nou ik niet! Ik heb kleine borsten, cup A. ( zo dat is gezegd) Dus ben ik nou niet meer echt? Oh. Goed om te weten dat jullie me verzonnen hebben. Hadden jullie me niet gewoon kunnen bedenken met iets grotere borsten dan? Want JA, deze dingen maken mij onzeker. Meer dan een beetje. Heel internet staat vol met vrouwen met grote borsten, ook al zijn ze voor een deel nep. Hetzelfde voor de reclame industrie. allemaal grote borsten, die duidelijk in beeld worden gebracht. Iets met vrouwen zien als lustobject. Maar dat is een heel andere discussie. Maar mensen zijn over het algemeen nog steeds van mening dat vrouwen met curves ”echte vrouwen” zijn. En als je geen curves hebt, dan ben je dus blijkbaar niet echt. Meen je dat nou?

Mijn vriend is blijkbaar een hond!

Willen jullie zeggen dat mijn vriend nu al 2.5 jaar een hond is? Omdat hij van me houd zoals ik ben? NEE! hij is een echte man, omdat hij houd van me zoals ik ben; omdat hij me niet veroordeeld en niet aan body shaming doet. Maar volgens de media is hij een hond. Want ik ben dun en alleen honden houden van botten. Dat ik verder prima gezond ben doet er blijkbaar niet toe. Meen je dat nou?

Ik zeg nee tegen slim shaming! Ik wil met dit artikel absoluut niet zeggen dat Fat shaming wél okay is. Net zo min! Maar ik ben gewoon in shock van hoe ver het gaat als het aankomt op slim shaming. En daar wordt veel te weinig aandacht aan besteed.
#bodyaccaptence

Wat heeft jou geschokt de laatste tijd?

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

16 reacties

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een maffe mensen zijn er toch. Dat is het nadeel aan social media: daarin voelen ze zich vrijer om zich zo te uiten.

  Ik was geschokt door een voorstukje van de documentaire over de vlogger Famke (?), en de nare dingen die er tegen haar gezegd worden.

  • A Hint Of Blue schreef:

   oh, ik zag het indd. Die trailer schokte mij ook wel. Vooral dat ze die gemene dingen over haar vader zeiden.. Echt..waarom?

 2. Goed geschreven! Dik, dun, het is nooit goed!

  • A Hint Of Blue schreef:

   nope. Als vrouw heb je het zwaar. Want het is echt nooit goed.
   Te lief/te b*tchie. Te dik/te dun. te preuts/een slet..
   Tsja

 3. Yousra Yasmine schreef:

  Jeetje wat heftig! Tegenwoordig wordt overal moeilijk gedaan en bij alles wat je doet krijg je last van shaming. Echt jammer dat dit nog steeds gebeurd.

 4. Naomi schreef:

  Iedereen is mooi op zijn eigen manier

 5. Manon schreef:

  Dat mensen je gaan bellen, anoniem, gaat zo ontzettend te ver. Verder dan slim shaming, dit is gewoon een vorm van (cyber) bullying.

  • A Hint Of Blue schreef:

   yeah. Daar had ik helaas wel eens last van, van pestkoppen. Maar gelukkig heb ik me er voor 98% overheen gezet en voel ik me geweldig laatste jaren

 6. Mario schreef:

  heb dat ook jaren gehad. Kon me weinig deren. Maar kan me voorstellen dat het super frustrerend is. Bemoei je met je eigen zaken zei ik dan haha

  • A Hint Of Blue schreef:

   het kan mij ook niets meer schelen, maar vroeger had ik daar echt wel last van. Nu vind ik mezelf gelukkig mooi zoals ik ben

 7. Dhini schreef:

  Vroeger was ik erg dun en iedereen denkt dat ik gestrest ben, te veel probleem en bla..bla..nu ben ik een stuk dik dan toen.

 8. Jouvence schreef:

  Jee, wat idioot dat ze je zelfs anoniem gaan bellen ’s avonds laat. Iedereen is mooi zoals hij/zij is! In andermans ogen (en door social media) is het nooit goed genoeg.

  • A Hint Of Blue schreef:

   ja precies. Iedereen laat het perfecte plaatje zien op Sociale media. Daardoor krijgen mensen die zichzelf zijn alles over zich heen. Lastig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares