Mag ik even geschokt zijn?

Dit artikel over slim shaming is een van de artikelen waar ik van baalde dat hij kwijt was geraakt tijdens de hack. gelukkig heb ik hem in ere kunnen herstellen.

Wat? Wat is er tegenwoordig mis met de wereld? Dus omdat ik veel beweeg en gezond eet, wel af en toe (kuch: dagelijks) een koekje, maar verder redelijk gezond, moet ik maar naar het concentratiekamp? Echt, ga je dun en gezond zijn vergelijken met de tweede wereldoorlog? Moet ik maar dood omdat ik gezond ben? Meen je dat nou?

Ik heb vroeger wel eens een telefoontje gehad, om 11 uur ’s avonds. afgeschermd nummer (ja heel stoer, toch?) Toen ik opnam hoorde ik : ”Jij bent echt vet dik, je moet afvallen.” Ik was niet echt bang en zei gewoon: ‘Okay’ Toen zei de stem aan de andere kant van de lijn: Nee, Nee!~Dat moet je echt niet doen, je hebt al anorexia!’ en BAM opgehangen. Achteraf schrok ik me natuurlijk kapot. zeker omdat ik niet wist wie dit was. (Al heb ik zeker wel vermoedens) Maar is het nou echt nodig om iemand op te bellen om te vertellen dat diegene dun is? Moet je nou echt duidelijk maken dat ik dun ben? Meen je dat nou?

Want ik heb geen spiegels in huis

Mensen lijken niet altijd te beseffen dat ik thuis ook een spiegel heb. Ik heb echt een spiegel thuis mensen, echt. Ik kan ook zien dat ik geen overgewicht heb. Maar betekend dat dat je me gewoon aan mag spreken om me dat te vertellen: ‘Hoi, ik ken je niet, maar jij bent echt dun.
Ah! fijn. Dat wist ik nog niet, bedankt dat je het me verteld. Ik heb namelijk geen spiegels in huis die me laten zien dat ik dun ben. Oh en ik ben ook zo dun dat als ik naar mijn buik kijk, dat ik NIET KAN ZIEN dat ik dun ben. Zó dun. Echt, bedankt dat je het me verteld. Meen je dat nou?

Ga eens eten jij, je bent namelijk zo dun

Als mensen dit tegen mij zeggen ben ik altijd een beetje verbaasd. Ze moesten eens weten wat ik allemaal eet. Gewoon volledige porties. Lieve mensen, ik leef heus niet op een blaadje sla. En geloof me, de meeste mensen van mijn postuur doen dat niet. Ik kan genieten van meer dan één koekje per dag zonder aan te komen. Maar ik beweeg dan ook veel. Ik heb nu een maand een fitbit en die vertelt mij dat ik 9000 stappen zet (update: ondertussen heb ik mijn Fitbit ruim een jaar en zit ik gemiddeld 12000 stappen per dag.) Dat zijn er zo’n 90 onder het aantal dat wordt aangeraden om ‘gezond’ te bewegen. Ik loop dus veel. Ook zit ik veel op de fiets. Ik heb geen rijbewijs dus ik moet wel. Maar zelfs als ik mijn rijbewijs wél had, zou ik het meeste op de fiets doen. Ook loop ik drie keer per week een half uur hard. Ik beweeg dus genoeg. Daardoor verbrand ik veel. En daardoor eet ik ook redelijk wat. Maar dat is geen junkfood. Al vind ik dat wel gewoon lekker. Soms eet ik dan ook gewoon wél friet, pizza of andere dingen die als ongezond worden bestempeld. Maar omdat ik vaak gezond eet, lijkt het blijkbaar dat ik ‘niet eet’. Meen je dat nou?

Curves

Ook dit gebeurt mij te vaak. Een groot deel van internet staat vol met real woman have curves Nou ik niet! Ik heb kleine borsten, cup A. ( zo dat is gezegd) Dus ben ik nou niet meer echt? Oh. Goed om te weten dat jullie me verzonnen hebben. Hadden jullie me niet gewoon kunnen bedenken met iets grotere borsten dan? Want JA, deze dingen maken mij onzeker. Meer dan een beetje. Heel internet staat vol met vrouwen met grote borsten, ook al zijn ze voor een deel nep. Hetzelfde voor de reclame industrie. allemaal grote borsten, die duidelijk in beeld worden gebracht. Iets met vrouwen zien als lustobject. Maar dat is een heel andere discussie. Maar mensen zijn over het algemeen nog steeds van mening dat vrouwen met curves ”echte vrouwen” zijn. En als je geen curves hebt, dan ben je dus blijkbaar niet echt. Meen je dat nou?

Mijn vriend is blijkbaar een hond!

Willen jullie zeggen dat mijn vriend nu al 2.5 jaar een hond is? Omdat hij van me houd zoals ik ben? NEE! hij is een echte man, omdat hij houd van me zoals ik ben; omdat hij me niet veroordeeld en niet aan body shaming doet. Maar volgens de media is hij een hond. Want ik ben dun en alleen honden houden van botten. Dat ik verder prima gezond ben doet er blijkbaar niet toe. Meen je dat nou?

Ik zeg nee tegen slim shaming! Ik wil met dit artikel absoluut niet zeggen dat Fat shaming wél okay is. Net zo min! Maar ik ben gewoon in shock van hoe ver het gaat als het aankomt op slim shaming. En daar wordt veel te weinig aandacht aan besteed.
#bodyaccaptence

Als je hier meer over wit lezen dan verwijs ik je graag door naar onderstaand artikel
http://www.chloesway.com/2016/04/skinny-shaming-open-letter-to-ignorant.html

Mag ik even in geschokt zijn?

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.