De laatste avondmaal tag

Dat ik van lekker eten houd is misschien wel bekend. Mijn vriend noemt me vaak liefkozend ”Koekiemonster” en ik ben echt dol op lekker eten.
Soms denk ik dat foodbloggen wel leuk zou zijn, maar dan bedenk ik hoezeer ik er een hekel aan heb om eerst foto’s te maken voor ik begin met eten. Dus dat idee heb ik maar gelaten. Omdat ik toch graag over eten klets, deze tag. Een laatste avondmaal tag.

Laatste avondmaal?

Oh geez, je bent ter dood veroordeeld, onschuldig. Maar toch, je gaat dood. Om de pijn te verzachten mag je als laatste avondmaal vijf dingen kiezen die je ’s avonds eet. Of dat één voorgerecht is, drie hoofdgerechten en één toetje of dat je het anders vormgeeft, dat is aan jouw. Als het maar binnen drie uur opgegeten is, dat is de enige regel. Wat wel mag, is onbeperkt drinken. Nou, dat is in ieder geval makkelijk want ik heb nog wel een paar lekkere drankjes die ik nog wil drinken. En aangezien ik toch dood ga hoef ik me totaal geen zorgen te maken over een kater. Hoofdpijn of niet, ik ga toch wel dood. (haha)

Goed, deze tag is bedacht door jennyalvares. Kudos voor haar.

De menukaart voor mijn laatste avondmaal

Okay. Phoe. De kwelling alleen al dat ik in mijn leven nog maar vijf dingen mag eten is hell. Er zijn zo ongelofelijk veel lekkere dingen te kiezen dat ik het liefst deze blogpost nog een jaar voor me uitschuif om zo wat meer tijd te creëren om te kiezen wat ik eet. Maar ja, morgen ter dood veroordeeld worden geeft je niet de tijd om een jaar te kiezen. Llijkt mij. Je moet vandaag kiezen. zelfs NU. Goed, laten we niet langer wachten. Mijn maag knort al.
Daar gaan we dan.

Gang 1: Tomatensoep met stukjes brood en Kruidenboter + zeezoutboter + tapenade.

Oef, soep met brood is zo lekker. Dus ik moet wel kiezen voor minimaal één soepje, niet waar? Dit versgebakken brood heeft een stevige korst met wat maanzaden, waar ik ook erg van houd. (gek dat ik niet van de korstjes van mijn boterhammen houd als er te veel zaden opzitten. Maar maanzaad mag van mij altijd.) lekker drie verschillende spreads, want deze vind ik alle drie zalig.
Drankje: kraanwater. Bij soep hoort geen ingewikkeld drinken, dus gewoon een glas kraanwater zonder ijs.

Gang 2: Warme geitenkaas salade met walnoten en extra veel honing.

Als dit goed is klaargemaakt dan is dit zo ongelofelijk lekker. Een salade met walnoten en daar bovenop een stuk warme geitenkaas, die royaal overgoten is met honing. Ik lik mijn vingers echt af bij dit gerecht. Vooral als de honing zich niet alleen op de kaas bevind, maar over de gehele salade is gegoten. Hmm.. heerlijk!
Drankje: ijsthee met twee citroentjes. Want dat is lekker.

Tussendoor drankje omdat het mag: Mongozobier banaan. Dit bier smaakt naar banaan, is niet heel zwaar en dus snel te drinken. Heerlijk zacht en een prettige afwisseling voor tussendoor.

Gang 3: Oei, een hoofdgerecht kiezen… Er is zo ongelofelijk veel lekkers te eten dat ik bijna doodga van de moeilijke keus. Maar dat is voor ‘’morgen’’. Nu focus ik me nog even op het eten dat ik overigens echt zelf niet ga maken, Hallo, ik heb maar drie uur de tijd hoor! Ik doe al vier uur over het klaarmaken van deze dingen.

Gang 3: Pasta met op de huid gebakken zalm

Dit groenteloze gerecht is wel echt een van mijn idealen. Een flink stuk op de huid gebakken zalm, dat bijna uit elkaar valt en nog een beetje rosé is, klinkt als een waardige laatste maaltijd. En pasta, want het is pasta. En mijn liefde gaat uit naar pasta.
Drankje: een witte wijn. Half droog, half zoet.

Gang 4: lava cake

Dit maakte ik een keer zelf, en dat is onwijs goed bevallen. Oh My. Lava cake is iets waar je me blij mee maakt.
Drankje erbij: hmm.. ik denk dat ik een beker chocomelk wil. Of is dat een overkill van chocolade? Death by chocolate?

gang 5: Poffertjes met mint ijs ( =after eight smaak) en al mijn lievelingskoekjes.

Ondanks dat ik waarschijnlijk tegen deze tijd vol zit en geen hap meer door mijn keel krijg, eet ik toch nog even wat poffertjes met ijs en een lading koekjes weg. Al die extra calorieën maken toch geen bal meer uit nu ik doodga. Want ja, als je in een dag tien kilo aankomt zou dat normaal gesproken super ongezond zijn. Maar nu is het je laatste avondmaal. Dus ach… voor die ene keer… Ik hoef de kilo’s die ik aankom er in ieder geval niet meer af te lopen
Drankje: Cappuccino met likeur 43 erin. Slapen doe ik toch niet, wetende dat ik morgen ter dood veroordeeld wordt, dus geef maar wat extra koffie hoor.
Als de drie uur dan nog niet voorbij zijn, wil ik nog graag een speciaal biertje drinken dat ik nog niet eerder op heb. Genoeg wat ik nog niet heb geprobeerd, dus geef me nog maar een drankje hoor.

Wat zou jou laatste avondmaal zijn? Laat vooral een reactie achter, want ik ben heel nieuwsgierig nu.

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares