Krachttraining: waarom ik het jou ook aanraad

Het is winter en daardoor erg koud buiten. Afgelopen twee dagen lag er dan ook nog eens een pak sneeuw. Niet écht het weer waardoor je graag naar de sportschool gaat. Het is koud en nat buiten. En ook nog eens glad.

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Als je meer gaat trainen zal je beter in je vel zitten. Je voelt je kracht toenemen je spieren worden meer zichtbaar en misschien val je ook wel een stukje af. Je houding verbetert ook nog eens door krachttraining, iets wat met cardio niet zo snel gebeurt. ( kan wel, maar duurt langer)

Doordat je sterker wordt en een betere houding hebt krijgen zowel je uitstraling als je eigenwaarde een boost. Daarnaast weet je veel beter wat je kunt, dus ga jij je beter voelen.

fitgirl

Je ziet er beter uit, en je voelt je beter, met EN zonder kleren.

Wie wil dat nou niet? Er geweldig uitzien met EN zonder kleding. Want als je een lichaam hebt waar je trots op bent, hoef je jezelf ook niet te verstoppen in een dikke trui.
Ik heb bijvoorbeeld een vrij laag vetpercentage. Dit is iets erfelijks vermoed ik, want ik geniet van koekjes en chips en eet die dan ook buien het weekend om. Toch heb ik een vetpercentage van 16.3 procent. En zoals ik laatst in een schema van een blogpost liet zien is dit zeker laag. De meeste vrouwelijke topsporters zitten rond dit niveau, als ik het schema moet geloven.
Dus als je net als ik een laag vetpercentage hebt, en je traint je abs intensief, dan ga je zeker een zichtbaar sixpack krijgen.
Heb je nou een hoger vetpercentage, dan krijg je wel dat sixpack, maar doordat je een hoger vetpercentage hebt, is het niet direct zichtbaar.

Ik ben me ervan bewust dat er verschillende meningen zijn over wat sexy en en wat niet. De een houd van een wat vollere vrouw met rondingen, een ander vind die sixpack weer prachtig.
Ikzelf vind een strakke buik mooi, maar het getuigd vooral van doorzettingsvermogen. Want niemand, zelf ik niet, blijft dun zonder er iets voor te doen.

Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat je niet mooi bent, als je niet onder de catagorie ‘erg dun’ valt. Het is wel zo dat je lichaamshouding mooier wordt als je krachttraining doet. En dit maakt je sowieso sexy!

Doe jij aan krachttraining?

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares