Klerenkast opruimen volgens Marie Kondo

Mijn klerenkast opruimen doe ik af en toe op en dan deel ik hem meteen opnieuw in. Gewoon omdat ik nog niet echt de ideale manier heb gevonden om hem in te delen. De manier van Marie Kondo, alles zo opvouwen zodat het blijft staan, klonk in eerste instantie als een prima methode. Ik probeerde het een tijdje, maar merkte dat het tóch niet helemaal was wat ik wilde. Hoewel het zorgde dat mijn shirtjes er netter bij lagen, vond ik de rest meteen heel slordig ogen. Het liefst wil ik eigenlijk één lange buis, waaraan ik alles kan ophangen. Maar dat is toekomstmuziek denk ik. Als het ooit komt.

Je klerenkast volgens de Marie Kondo manier opruimen

Volgens Marie Kondo moet je je kleren op een liefdevolle manier opruimen en opvouwen. De Japanse zegt dat je veel liefde in je kleren moet stoppen en met liefde moet je ook je klerenkast opruimen. Nu vind ik dat een beetje overdreven, maar ze netjes opvouwen heeft wel effect. Je kast ziet er een stuk netter uit. Toch was ik het zo beu. Niet alleen gaat er veel werk zitten in het opvouwen van je kleding, ik had ook het gevoel dat er nog steeds te weinig overzicht was.

de plank met mjin pyjama's

pyjama’s!! love them

een plank voor mijn winter sportkleren

De sporkleren die wat warmer zijn

jurkjes en broeken

zomersportklerren, jurkjes en mijn spijkerbroeken + rokjes

alles dat hangt

thsirts heb ik opgehangen

Hoe ik het nu heb gedaan

Nu heb ik mijn shirtjes opgehangen. Mijn jurkjes liggen opgevouwen in de kast. Wat een beetje wennen is, maar wel fijner. Naar kantoor draag ik namelijk het liefst een broek en een shirt, omdat ik me daarin het meest op mijn gemak voel. Jurkjes mogen wel, maar dat doe ik niet zo vaak. Ook omdat de airco gewoon wat koud staat en het in een jurkje vrij fris is. Daarnaast heb ik twee planken gereserveerd voor sportkleding. Een voor de zomerse sportbroeken en shirts en een voor de lange broeken en shirts met lange mouwen. Voor nu ben ik erg blij net hoe mijn klerenkast is ingedeeld. Maar als ik mezelf goed ken, verzin ik over een tijdje weer wat nieuws. Ach.. Zo houd een mens zichzelf bezig, toch?

 

 

Heb jij een speciale methode om je kast in te delen?

 

Sharing is caring

Mascha Vermeulen

Ik ben 28, en hyperactieve chaoot, die houd van lezen hardlopen en lekker eten. Ik woon samen met mijn lieve vriend in Breda waar ik ook werk als copywriter. Verder vind ik het erg leuk om mezelf op te maken, maar ik zie mezelf niet als beauty-meisje. In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden af of ga ik iets met Vriendlief doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares