Klerenkast opruimen volgens Marie Kondo

Mijn klerenkast opruimen doe ik af en toe op en dan deel ik hem meteen opnieuw in. Gewoon omdat ik nog niet echt de ideale manier heb gevonden om hem in te delen. De manier van Marie Kondo, alles zo opvouwen zodat het blijft staan, klonk in eerste instantie als een prima methode. Ik probeerde het een tijdje, maar merkte dat het tóch niet helemaal was wat ik wilde. Hoewel het zorgde dat mijn shirtjes er netter bij lagen, vond ik de rest meteen heel slordig ogen. Het liefst wil ik eigenlijk één lange buis, waaraan ik alles kan ophangen. Maar dat is toekomstmuziek denk ik. Als het ooit komt.

shirtjes die liggen

alles wat eerst hing

Je klerenkast volgens de Marie Kondo manier opruimen

Volgens Marie Kondo moet je je kleren op een liefdevolle manier opruimen en opvouwen. De Japanse zegt dat je veel liefde in je kleren moet stoppen en met liefde moet je ook je klerenkast opruimen. Nu vind ik dat een beetje overdreven, maar ze netjes opvouwen heeft wel effect. Je kast ziet er een stuk netter uit. Toch was ik haar manier van kasten inrichten zo beu. Niet alleen gaat er veel werk zitten in het opvouwen van je kleding, ik had ook het gevoel dat er nog steeds te weinig overzicht was.

alles dat hangt

sportspullen

Hoe ik het nu heb gedaan

Nu heb ik mijn shirtjes opgehangen. Mijn jurkjes liggen opgevouwen in de kast. Wat een beetje wennen is, maar wel fijner. Naar kantoor draag ik namelijk het liefst een broek en een shirt, omdat ik me daarin het meest op mijn gemak voel. Jurkjes mogen wel, maar dat doe ik niet zo vaak. Ook omdat de airco gewoon wat koud staat en het in een jurkje vrij fris is. Daarnaast heb ik twee planken gereserveerd voor sportkleding. Een voor de zomerse sportbroeken en shirts en een voor de lange broeken en shirts met lange mouwen. Voor nu ben ik erg blij net hoe mijn klerenkast is ingedeeld. Maar als ik mezelf goed ken, verzin ik over een tijdje weer wat nieuws. Ach… Zo houd een mens zichzelf bezig, toch?

Hoe deel jij je klerenkast in?

 

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *