Je klerenkast herfstproof maken- hoe doe je dat?

Het is afgelopen zondag herfst geworden. Het is opeens koud en nat.
Met de astrologische herfst kwam namelijk ook meteen het herfstweer ons land in. Ik baal als een stekker. Niet alleen omdat ik een lege site heb, maar ook vanwege het weer. Tijd om mijn gedachten te verzetten. Laten we samen je klerenkast herfstproof maken. Doe je mee?

#disclaimer

1. Ik ben geen mode-expert. Dus in dat opzicht ga ik je geen tips geven
2. Ik ben iemand die geen groot budget heeft, dus ik ga je geen tips geven over wat je nieuw moet kopen.
3. Sowieso ben ik tegen fast-fashion en kleding verspilling.
4. Sowieso komt er veel van mijn kleding uit de kringloop. Denk er aan dat alles wat je weg wil doen daar ook heen kan. Je maakt er een ander echt heel blij mee.

Je klerenkast herfstproof maken

Zoals je kan zien is mijn klerenkast echt een troepje, het is wel geordend, maar alles ligt behoorlijk scheef. Daarnaast ben ik gewoon niet meer gelukkig met de indeling. Ik ga mijn klerenkast opnieuw indelen. Hopelijk geeft dat jou de motivatie om met me mee te doen.

liggedeelte slordig

Dit is het liggedeelte van mijn kast. Zoals je kan zien ligt alles schots en scheef op een paar dingen na. Ik wordt er niet gelukkig van. Terwijl je dat wel zou moeten worden, toch?

hangedeelte slordig

Ook het hanggedeelte is niet netjes. Ik wordt er een beetje gek van. Tijd voor verandering.

Alles er uit

Als eerste gaan we alles er uit halen. ALLES! Nu cheat ik een klein beetje, omdat ik geen zin heb om de lakens er uit te halen. Maar verder alles! Deze laat ik liggen omdat deze plank echt nog netjes is. En dit ook gewoon weer daar zou komen te liggen.

1e deel leeg

Zo, dat is deel één. Het hanggedeelte is ”leeg” Alle winter en herfstspullen zijn er uit. Ook de jurkjes hangen niet meer, en deze hang ik ook pas weer terug als het voorjaar begint.

2e deel leeg

Zo, nu is het gedeelte van het hangen er ook uit. Phoe, als ik het zo zie vind ik het echt mega veel…. Dit komt omdat ik
Bijna nooit iets weggooi. Dus ik heb hier kleding tussen liggen van zes jaar oud. Minimaal. En dit overdrijf ik niet.

Poetsen

Weet jij nog hoe lang het geleden is dat je je kledingkast hebt leeggehaald EN gepoetst? Ik in ieder geval niet. Dus het leek me hoog tijd om eens goed te gaan poetsen. Want zo vaak komt het niet voor dat je alles uit je kast haalt – letterlijk- waardoor je hem goed kan poetsen. Dit zorgt er meteen voor dat het weer lekker ruikt daarbinnen.

 

poetsen

Terugleggen

Nu je kast weer droog en schoon is, is het tijd om alles te gaan terugleggen. Ik koos ervoor om mijn indeling om te gooien en allerlei dingen op een andere plek te leggen. Gewoon omdat ik het gevoel had dat dit makkelijker was. Maar als je het feit vind kan je natuurlijk alleen je zomershirtjes voor je wintertruien vervangen.

terugleggen

Weer netjes

liggedeeltje netjes

Op de bovenste plank heb ik mijn broeken gelegd. Ik heb het idee dat dat een goede plek is om mijn broeken te leggen omdat ik die niet heel goed hoef te zien om te weten welke het is.
Hetzelfde geldt denk ik voor de truien. Deze zijn groter en dikker dan shirtjes, waardoor je sneller ziet welke je hebt.
Op de plank op ooghoogte liggen mijn shirts met lange mouwen en de hemdjes die ik overal onder draag.
De zomershirtjes liggen een plank lager. Vorig jaar had ik deze eerst opgeborgen. Maar vaak draag ik vesten met een shirtje er onder, wat mij heeft doen besluiten ze nu gewoon meteen een mooi plekje te geven.
De onderste plank wordt in beslag genomen door mijn sportkleren.

hanggedeelte netjes

Het hanggedeelte is nu een stuk leger en rustiger. Heel prettig vind ik dat. Waarschijnlijk ga ik van de zomer de jurkjes ophangen en de truien hier weghalen. Want het is zo fijn dat het wat leger en rustiger is.

Een ding weet ik zeker. Als het winter wordt ga ik precies hetzelfde doen. Al is het maar om mijn kast weer een keer goed op te ruimen en alles netjes te leggen.

Hoe vaak ruim jij je klerenkast op?

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares