How-to: je leven organiseren

Een druk leven hebben we allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat je op een goede manier je leven kan organiseren? Hoe houd je overzicht in de chaos? Hoe zorg je ervoor dat je geen dubbele afspraken maakt en dat je die ellelange to-do lijst ook nog eens afgewerkt krijgt? Met andere woorden: hoe organiseer jij je leven?

Je leven op orde houden begint bij de planning

Zorg ervoor dat j weet wat je wanneer moet af hebben en welke afspraak je met wie hebt gemaakt. Tegenwoordig heeft haast iedereen een digitale agenda en deze heeft een notitie mogelijkheid bij je afspraken. Dus als er dingen zijn die je moet meenemen, onthouden of andere specifieke dingen die je wil onthouden voor de afspraak. Zet het erbij. Mocht je een papieren agenda hebben, en is deze klein: kies dan voor een post-it als je van alles bij je afspraak wilt zetten.

Maar ook een opgeruimd huis is van belang

Als je in de chaos leeft, dan is je hoofd vanzelf ook meer een chaos. Zorg ervoor dat er geen onnodige dingen door je huis zwerven en dat alles een vaste plek heeft. Als je rust in je omgeving hebt, krijg je meer rust in je hoofd. De een is hier gevoeliger voor dan de ander. Maar hoe schoner je omgeving, hoe opgeruimder je gedachten.

alles dat hangt

En wat dacht je van je financiën?

Je geld op orde hebben is misschien wel een van de belangrijkste dingen als je je leven wilt organiseren. Zorg ervoor dat je inzicht hebt in wat er binnen komt en wat er uit gaat. Als je dit lastig vind, of misschien omdat je nieuwsgierig bent naar wat je zoal uitgeeft aan bepaalde dingen kan het een optie zijn om een app te downloaden. Een app waarin je je inkomsten en uitgaven elke dag moet invullen. Per categorie kan je aangeven hoeveel geld je hebt uitgegeven.
Bijvoorbeeld €8,- aan eten
15 euro aan zelfzorg (shampoo ed)
15 euro aan een cadeautje.

Als je dit de hele maand netjes volhoud krijg je een heel mooi overzicht waar al jouw geld naar toe gaat. Hierdoor kan je zien dat je misschien wel veel te veel geld uitgeeft aan lekkere dingen. Of dat je misschien wel heel erg goed op de kleintjes let.

Hoe houd jij het overzicht in je leven?

Sharing is caring

Mascha Vermeulen

Ik ben 28, en hyperactieve chaoot, die houd van lezen hardlopen en lekker eten. Ik woon samen met mijn lieve vriend in Breda waar ik ook werk als copywriter. Verder vind ik het erg leuk om mezelf op te maken, maar ik zie mezelf niet als beauty-meisje. In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden af of ga ik iets met Vriendlief doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares