6 sportquotes om het jaar goed te starten + TIPS

De eerste week van een nieuw jaar is voorbij. Er zijn zeven dagen geweest waarop je aan je doelen kon werken die je eind 2018 hebt gesteld. Misschien ging dat je goed af, maar het kan net zo goed zijn dat het je erg zwaar viel. Daarom deel ik vandaag zeven inspirerende quotes, met tips, om vol te houden, zodat jij je doelen dit jaar wél kan bereiken. Uiteraard gerelateerd aan sporten.

Verslagen worden is tijdelijk. Opgeven is wat het permanent maakt.

Volhouden!

Het is pas 7 januari. Je hebt nog een heel jaar om je doelen te halen. Zelfs als je een doel hebt gesteld voor het einde van de maand is het nog een paar weken weg. Geef dus nog niet op. 

Falen is alleen een tijdelijke verandering van de kant die je opgaat, waardoor je afgaat op je volgende succes.

Verander soms van strategie

Soms is de manier die je als eerste probeerde te gebruiken niet de allerbeste. Ben niet bang om de weg naar je doel toe te veranderen, maar verander nooit je doel. Je bent pas net op weg en je zal nog een hoop dingen moeten ontdekken. Geniet vooral ook van de weg die je gaat.

Het ergste wat je kan zijn is gemiddeld.

Geef alles wat je hebt

Geef bij alles dat je doet alles wat je hebt. Vragen ze je op je werk of je iets extra’s wil doen? Zeg dan ja als je weet dat je dit kan. Zeg dat je het wil, maar met ondersteuning als je van jezelf weet dat dit een skill is die je nog niet (helemaal) onder de knie hebt. En doe dit ook voor sporten en alle andere dingen die je in je leven doet. Probeer overal het beste uit te halen. Kijk waar er ruimte is voor verbetering.

Het moeilijkste deel van winnen is het vermogen om er naar te leven.

Werk naar je doelen toe

Om ergens heel goed in te worden moet je bereid zijn er hard voor te werken. Niet alleen kost het veel inspanning, maar ook veel tijd. Om je doelen te behalen moet je bereid zijn die tijd te investeren. Als je dit niet doet, dan kom je dus ook veel minder snel bij je doelen.

Om iets te bereiken dat je nog nooit had, moet je iets doen dat je nooit eerder deed.

Ga verder dan voorheen

Stel: je wil een marathon lopen, maar de langste afstand die je ooit hebt gerend is een 5K. Logisch dan dan je dus nooit die marathon zal uitlopen als je het gaat proberen Verwacht van je lijf geen wonderen. Verwacht geen enorme veranderingen in een dag.

De meeste mensen geven op vlak voor ze het succes behalen.  Ze geven op in de laatste minuten van de wedstrijd, stoppen vlak voor de finishlijn. Een stap verwijderd van de overwinning.

Stop niet als je moe bent, stop als je klaar bent.

Doorgaan als het zwaar wordt is voor velen moeilijk. Ze willen een doel snel behalen, maar dat gaat niet altijd makkelijk. Het is mens eigen om op te willen geven als het zwaar wordt. Want we zijn niet getraind in doorgaan als het moeilijk wordt. Als je grote sportdoelen hebt moet je daar nou eenmaal flink voor trainen. Dat kost veel tijd. Niet iedereen is bereid die tijd te geven, maar jij wel! Stop dus niet als je moe bent, maar pas als je klaar bent met trainen.

Ben jij nu al gestopt met je doelen van dit jaar? Of nog niet? ( of had je ze helemaal niet?)

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

2 reacties

 1. Mirjam Hart schreef:

  Hé wat leuk!
  Ik deel iedere maand quotes van een bepaald thema op m’n blog. Dit thema heb ik nog niet gehad.
  Maar ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik niet heel erg sportief ben 🙂

  • A Hint Of Blue schreef:

   Ow, wat een leuk idee! Je hoeft toch niet erg sportief te zijn om leuke quotes te delen?
   Misschien help je juist die ene fitte volger er wél mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares