Gezonde levensstijl volhouden hoe doe je dat?

Je wil gezonde levensstijl volhouden, hoe doe je dat? Dat is iets dat ik me begin dit jaar afvroeg, toen ik op mezelf ging wonen. Ik ging meer trainen, dus het was belangrijk dat ik daar goed zou letten. Want als je heel veel ongezonde dingen eet heeft dat niet zo’n goed effect op je training. Als je doelen hebt qua sporten moet je nou eenmaal ook je eetpatroon aanpassen.

Gezonde levensstijl volhouden

Eet niet te veel suiker
Ik doe mee met de suikerchallenge zoals je gisteren misschien al hebt kunnen lezen. Hiervoor eet ik een week geen toegevoegde suikers. Een goede methode om van mijn suikerverslaving af te komen? Ik durf het niet te zeggen, maar we zullen het zien. Dat is iets dat je volgende week zal lezen. Maar minder suiker eten is sowieso belangrijk.

Het is nooit; alles of niks
100% gezond, of je principes helemaal overboord gooien. Dat is nooit mogelijk. Het is niet alleen super moeilijk vol te houden, maar ook niet haalbaar. Want hoe doe je dat op verjaardagen, als je 100% gezond eet? Je eigen gezonde snack meenemen is ook zo iets, toch? Zorg dus voor een goede balans. Eén ongezond ding per dag, of een dag in de week wat minder streng zijn voor jezelf. Zoiets als een cheatday. Dit zorgt ervoor dat je het houdbaar houd voor jezelf. Want als jij elke dag denkt: dit mag ik niet, dan maak je het jezelf erg moeilijk.

Zorg dat het haalbaar is
Jezelf alles ontzeggen dat lekker is werkt dus niet. Maar wat ook niet werkt is leven op 1200 calorieën zoals sommigen (zoals Fajah Lourens van het Killerbody dieet.) zeggen. Daarop kan je niet goed functioneren je krijgt meer cravings en zal eerder gaan snacken en snaaien. En als je iets niet wilt is het snacken en snaaien toch?

Ga geen dingen eten die je niet lust
Eten moet een feestje zijn. Of je nou een bord groente voorgezet krijgt of bijvoorbeeld een lekkere lasagne.  Eten moet je nooit gaan tegenstaan. Want daardoor ga je ‘de rest van je leven’ niet volhouden. Als je je levensstijl wilt omgooien, moet je zorgen dat het vol te houden is. En dat zal nooit gebeuren als je de eerste dagen alleen maar dingen eet waarvan je weet dat je ze niet lekker vind. Begin daarom op een makkelijke manier en eet gewoon de dingen die gezond zijn, maar die je ook lekker vind.
Want: wat is er mis met een volkorenpasta met (vega)vlees en een lading groente.

Zorg dat je een gezonde snack bij je hebt, voor het geval je honger krijgt
In plaats van een reep chocolade te kopen als je honger hebt, zorg jij ervoor dat je al een stuk fruit bij je hebt. Hoewel die suiker bevatten, gaat het hier om fruitsuiker. En die mag je gewoon hebben als je een gezonde levensstijl aanhoud. Sterker nog, je hebt deze suikers gewoon nodig! Want je gaat echt minder goed functioneren als je ALLE suikers uitbant.

Blijf af en toe gewoon genieten. Eet een taartje!

Het helpt mij heel erg om af en toe goed te ”zondigen”. Via Instagram werd ik uitgenodigd voor een kop thee en een taartje bij Coffeelicious. Vorige week woensdag ging ik daar heen met mijn moeder. Coffeelicious is een gezellige koffietent in Breda, die toevalligerwijs in een pand zit dat ooit van mijn familie is geweest. Extra leuk dus!

In Coffeelicious worden elke dag verse taarten aangeboden. Deze staan niet op de kaart maar staan vooraan aan op de toonbank. Er zijn een aantal standaardkeuzes die ze vaker hebben, maar er zijn ook wisselende opties.
Het is een gezellig aangeklede plek, waar je op je gemak een lekker bakkie kan doen (zoals we dat hier in Brabant zeggen). coffeelicious breda coffeelicious breda

Er werd ons uitgelegd welke keuzes we hadden qua taart. Ik ging voor de Coffeelicious: de huistaart met banaan en noten.
Mijn moeder koos voor de taart met witte chocolade en frambozen.  Ook hadden we allebei een verse muntthee.

Beide taartjes waren zalig, en ik ga zeker een keer terug om een ander taartje te kunnen proeven.

coffeelicious breda

Het pand is erg gezellig aangekleed en het voelt een beetje als een woonkamer. Hoewel het stijlvol is, voelt het niet chic. Bij te chice tenten voel ik me vaak een beetje opgelaten. Dan ga ik extra recht zitten en op mijn houding letten. Maar dat was hier gelukkig niet het geval. Ik voelde me erg op mijn gemak en zat gezellig bij te praten met mijn moeder.

coffeelicious breda coffeelicious breda coffeelicious breda coffeelicious breda coffeelicious breda coffeelicious breda

In de zomer kan je in de tuin zitten, maar daar was het nu toch echt te koud voor.

coffeelicious breda

coffeelicious breda

Ik wil Coffeelicious bedanken voor de uitnodiging. Ik heb erg genoten van het heerlijke taartje en de lekkere thee. Het heeft me weer even opgewarmd tijdens een middagje shoppen.

 

Deze blogpost bevat producten of diensten die ik van een bedrijf heb gekregen.
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares