Een lege site?

Ja, je ziet het goed. Een lege site staat er voor je. Hij is heel erg leeg. Er is iets gebeurt waardoor de site leeg is. Benieuwd?

Nou, ik zal het je vertellen

Vorige week wilde ik iets opzoeken op mijn eigen blog, maar ik kwam een site van Ikea tegen (I kid you not). Meteen gingen alle  alarmbellen rinkelen en heb ik contact opgenomen met mijn hosting. Die zagen alleen een error. Ik vanaf dat moment ook. Gelukkig hielpen ze me snel en werd alles opgelost. Zo kon ik weer verder met de dagelijkse dingen. Mijn probleem leek opgelost en ik dacht er niet echt meer aan. Maar: toen ik eergisteren een update wilde plaatsen, kwam ik er niet meer in. Het probleem was terug. Snel nam ik weer contact op met mijn hosting. Gelukkig kwam via de chat dezelfde naam naar boven. Ik vertelde dat ik met hetzelfde probleem zat als vorige week en hij ging er weer naar kijken.

een lege site

Gehackt

Na wat overleg hoorde ik dat ik gehackt was. Iets dat ik eigenlijk al wel had verwacht. Dit probleem was alleen op te lossen met een hardreset. Moet niks uitmaken zou je zeggen. Je maakt namelijk braaf je back ups en je kan alles weer terug zetten. Je mist hooguit een of twee berichten.
Maar deze domkop maakt niet echt back-ups. Dus er was geen schone back-up beschikbaar. En daarom is mijn site nu leeg.

Wat leerde ik hiervan?

Een paar dingen:
1. Mijn site is totaal niet veilig geweest voor een hack. Dus ik mag hard aan de slag met de veiligheid. (alle tips zijn welkom)
2. Back ups zijn je grootste vriend. Want ik had geen schone back-up. Daardoor moest alles weg.
3. Ik moet echt beter zorgen voor mijn blogkindje.

Heb jij wel eens te maken gehad met een hacker?

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *