9 redenen om niet te stoppen met sporten

Stoppen met sporten. Ik zou het echt niet zomaar doen. Soms krijg ik vragen van mensen of ik niet bang ben dat ik af val als ik meer ga sporten. Maar stoppen met sporten, daar moet ik niet aan denken.

coregebied trainen

Ik blijf sporten omdat:

 1. Het zo veel voldoening geeft
  Het is zo fijn als je jezelf een uur of twee in het zweet werkt. Je hebt echt het gevoel dat je iets bereikt hebt. En dat is altijd positief toch?
 2. Ik beter slaap
  Als ik heb gesport, slaap ik zo veel beter. Doordat je lijf moe is, is het ook meer voldaan en kan je beter slapen. Een groot voordeel voor mij.
 3. Ik me daarna beter kan concentreren op andere dingen
  De dag nadat ik heb gesport voel ik de effecten ook nog. Ik kan me vaak de hele ochtend beter concentreren. En of dit nu komt door het sporten zelf, of doordat ik beter slaap.. Het is een heel fijn bijeffect.
 4. Ik rust in mijn hoofd krijg
  Mijn hoofd is vaak erg druk. Ik beschrijf het zelf wel eens als: ”Het lijkt alsof er altijd een radio aanstaat in een klein hoekje van mijn hoofd.” Zoals je je kan voorstellen is dat best druk, altijd de radio aan. Na het sporten heb ik hier veel minder last van.
  Je kan je voorstellen dat dit een van de redenen is dat ik graag sport.Gains ahob5. Ik GAINS zie:
  Spieren zijn sexy.
  Begrijp me niet verkeerd, ik vind te veel spier niet sexy. Een vrouw hoeft zeker geen platte buik te hebben om sexy te zijn. Maar. Als je spillebenen hebt die net zo dun zijn als mijn pols.. Dat vind ik dan echt het tegendeel van sexy. Hele dunne benen geven mij het idee dat je ze ieder moment kan breken. Nee, een vrouw is wat mij betreft een stuk sexyer als ze een beetje spier heeft. Net als een man. Hij hoeft echt geen sixpack te hebben, maar hij moet er wel uitzien alsof hij sport. Dat maakt hem sexy.

6. Ik meer kan eten
Eten is zo veel lekkerder als je goed sport. Plus, je kan meer eten omdat je meer verbrand. Een win-win situatie toch?

7. Ik kracht sexy vind
Dit las ik bij Lianne, en daar ben ik het zó mee eens. Een sterkte vrouw is zo veel sexyer dan een dunne vrouw. Plus. Het is totaal niet sexy als je als vrouw om hulp moet vragen om een pot of deksel open te maken. #onafhankelijkheid.

8. Ik meer energie heb
Een van de grootste voordelen van sporten is dat je meer energie hebt om andere dingen te doen.

9. Ik meer zelfvertrouwen voel
Sporten geeft me een flinke boost in mijn zelfvertrouwen. Dat laat ik niet schieten omdat anderen het misschien wat gek vinden dat ik zo fanatiek kan zijn.

Wat is jouw reden om te sporten?

Sharing is caring

A Hint Of Blue

Mascha, 20-something is een hyperactieve chaoot, die houd van lezen, sporten en zichzelf mooi maken. Maar ze vind zichzelf geen beauty-meisje. Ook houd ze van lekker eten. Vooral het opeten ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares