RECENSIE| Zomertijd – Susanne Vermeer

zomertijd
Susanne Vermeer
A.W. Bruna
2016
264

Het verhaal

Het verhaal gaat over Bibi en haar ouders. Ze willen heel graag op vakantie, maar als de opa van Bibi een hartaanval krijgt en naar het ziekenhuis moet, gaat dat niet door. Isabel en Koen, de ouders van Bibi, besluiten dat het voor hun dochter leuk zou zijn als ze toch op vakantie gaat. Dus ze sturen haar een weekje naar een soort all-inlcusive vakantie, maar dan gericht op kinderen van zes tot zestien. Maar op de laatste avond verdwijnt de negen jarige Bibi. Na een paar dagen ontvangen haar ouders een telefoontje; Bibi is ontvoerd en Isabel moet een grote persoonlijke prijs betalen.

Spanningsopbouw

Susanne Vermeer staat bekend om ontvoeringsverhalen. Toch had ik het idee dat dit verhaal iets anders was. Het verhaal werd verteld vanuit meerdere personages, iets wat voor spanningsopbouw moest zorgen, maar dat niet overal deed. Soms stopte een hoofdstuk op een punt met een enorme cliffhanger, maar soms werd er iets afgerond wat beter uitgesteld, want daarmee was waarschijnlijk spanning toegevoegd aan het verhaal. Dat nu was weggelaten.

Het is niet dat ik het verhaal niet spannend vond, maar ik had wel het gevoel dat er spanning kon worden toegevoegd door vaker gebruik te maken van een cliffhanger. Daarmee had het verhaal denk ik een diepere laag gekregen. Ook vond ik eerlijk gezegd het einde behoorlijk voorspelbaar. Even werd ik op het verkeerde been gezet, maar toen er toch gebeurde wat ik had verwacht was ik zowel blij als lichtelijk teleurgesteld.

Al met al

Al met al vond ik het een goed boek voor tussendoor, maar niet veel meer dan dat. Het is een boek dat perfect past in de setting van de vakantie zon. Helaas vind ik het niet passen in een setting waar dekens en warme drank aan te pas komen. Dus: lees dit boek buiten, als het warm is! Dat scheelt al een hoop.

wat is jouw favoriet van Susanne Vermeer?

Leave a Reply