Doe deze dingen om een #girlboss te worden

Veel millenials hebben een eigen bedrijf, zijn super succesvol en sporten veel. Ze hebben een geweldig sociaal leven en een leuke vriend. ze lijken overal tijd voor te hebben. Hoe doen ze dat toch?

#Girlboss

spierballen AHOB

Een ambitieuze chick, dat ben je als je een #girlboss bent. Ambitie is erg belangrijk als je succesvol wilt worden in wat je doet. En dan doet het er echt niet toe wat je doet, als je maar doet wat je leuk vind! Je draagt je passie uit en staat sterk in je schoenen. Met deze tips kan ook jij een echte #girlboss worden.

Op tijd opstaan/ gaan slapen

Ik weet het, deze kan heel lastig zijn. Zeker als je niet fulltime in loondienst bent. Maar het maakt zo veel verschil of je om half 8 of half 9 opstaat. Of natuurlijk kickass om zes uur of eerder,Dat het moeilijk is om vroeg op te staan besef ik ook wel. Zelf voor mij als ochtendmens is het niet de allermakkelijkste opgave. Toch maakt het echt een wereld van verschil. Als je in een goed ritme zit en elke dag op dezelfde tijd opstaat en naar bed gaat. Ritme is een van de belangrijkste dingen voor de mens. Dus creëer een ritme voor jezelf, zeker als je niet in loondienst bent.

Alles op alles zetten om je droom werkelijkheid te laten worden

Of het nu gaat om een killerbody of het opstarten van een eigen bedrijf, je bent bereid er keihard voor te werken en er vele en vele uren in te steken. Freelancer wordt je niet in een dagje, zeker geen succesvolle. Hier is vaak bloed, zweet en tranen voor nodig. Een #girlboss weet dit en wordt niet afgeschrikt door dit idee. Totaal niet zelfs! Ze vind het fijn om hard te werken en alles te geven voor haar droom.

Jezelf op nummer één zetten

Ja, je vrienden zijn belangrijk en de relatie die je hebt ook. Eventuele kinderen / huisdieren zijn geweldig. Maar er is maar één jij en die staat nu even op nummer 1. Dat uurtje sporten om je killerbody te bereiken heb je nou eenmaal nodig. Dus laat de rest maar even wachten! Ze kunnen echt wel even zonder je. En jij zonder hen ;)!
Vind iedereen in je omgeving het raar dat je opeens geen zin meer hebt in ijsjes? Dan vertel je gewoon dat je goals zijn veranderd en dat een ijsje daar nu (even) niet in past. Sporten wel. En als mensen het niet begrijpen, moet je je daar maar zo min mogelijk van aantrekken, want het is jou leven en daarin sta jij op nummer EEN.

zie jij jezelf als #girlboss?

9 Comments

 1. Monique

  16 januari 2018 at 21:10

  Helemaal met je eens dat je echt wat vaker voor jezelf moet kiezen. Mensen verwachten vaak vanalles van je maar die dingen kan je pas waarmaken als je jezelf op nummer 1 zet!

 2. nicole orriens

  17 januari 2018 at 10:12

  Nee, echt niet. En ik vind het ook een beetje een irritante term. Net als papadag. Dus het hoeft van mij ook niet zo.

  1. Mascha

   17 januari 2018 at 10:43

   Ik vind papadag inderdaad ook vreselijk

 3. marjolein

  17 januari 2018 at 12:45

  Papa dag vind ik serieus een cirri uitspraak. De term giroboss vind ik toch ietwat denigrerend want we zijn toch geen girl? Powerwoman! Je hebt het leuk omschreven!

 4. Danique | Feral Dreamer

  17 januari 2018 at 15:52

  De term #girlboss is tegenwoordig echt een beetje overhyped vind ik. De laatste tip is wel heel leuk, ben zeker voor het meer voor jezelf kiezen! 🙂

  1. Mascha

   17 januari 2018 at 20:04

   Jaa hij wordt gehyped inderdaad. Beetje jammer.

 5. Cynthia | Cynspirerend

  18 januari 2018 at 17:14

  Voor jezelf kiezen is helemaal top, maar ik heb persoonlijk niet zoveel met deze term! Leuk stukje desalniettemin!

Leave a Reply