3 grote vooroordelen over aankomen

Jij bent wel dun!  Is iets dat ik vroeger wel vaker hoorde. Wiste zij veel dat ik drie maaltijden per dag at en daarnaast ook drie snacks. Dat het ongezonde snacks waren, was misschien fout, maar ik at ook drie maaltijden. maar er zijn

Nu ik wat ouder, en vooral wijzer ben, weet ik beter hoe ik mezelf gezond kan voeden en minder snoep. Maar als je het hebt over aankomen dan zijn er nog steeds onwijs veel mensen die het niet snappen. Mensen die soms zelf kwetsende dingen kunnen zeggen. Hoe goed ze het ook bedoelen.

De vooroordelen en wat je kan antwoorden

– Hé, jij wilt vast nog wel een stuk taart er is veel over en jij kan het hebben.

Nee, ik wil niet nog een stuk taart. Aankomen doe ik graag gezonde manier. Ik hoef niet zo nodig vet te worden. Ik wil in spiermassa aankomen. Dat zijn twee verschillende dingen en ik kies voor spiermassa.

– Eet jij wel genoeg?

Ik weet niet of drie maaltijden, en drie gezonde snacks genoeg is, maar ik denk dat ik  bijna net zo veel eet als mijn vriend, dus waarschijnlijk wel. Denk je ook niet? Of wil je soms zeggen dat hij ook slecht eet?

– Waarom ga je sporten, je wil toch aankomen?

Ten eerste sport ik voor mijn gezondheid, en daarbij als ik hard genoeg train kom ik ook spier aan. Dat is ook gewicht. En dat is gezonder dan vet.

Waarom doen mensen dit?

Ik vind het altijd lastig om aan te geven waarom anderen iets doen. Maar vaak is het uit onwetendheid. Als je goed op je voeding let dan is de kans erg groot dat je omgeving denkt dat je wilt afvallen. Terwijl het eigenlijk voor iedereen van belang is om op je voeding te letten.

Als mensen aangeven dat ze niet snappen dat je opeens meer bent gaan sporten, leg ze dan uit dat je dit doet omdat je lekkerder in je vel wilt zitten en niet omdat je wilt afvallen. Of je aankomt of afvalt hangt namelijk voor een heel groot deel ook samen met eten. Als je net zo veel eet als voorheen, maar heel erg veel meer gaat sporten, dan zal je inderdaad afvallen. Maar als je veel meer gaat eten en minder gaat sporten, kom je aan. Maar niet in spier. daarvoor zal je zowel meer moeten gaan eten als dat je moet gaan sporten. Krachttraining wel te verstaan. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat je in spier aankomt en niet in vet.

 

Leave a Reply