terugkijken op de blogmaand

Wow, het is gewoon het einde van de maand! 31 dagen lang elke dag iets online was de grote uitdaging. Dit is niet altijd even gemakkelijk geweest.Vandaag is de allerlaatste dag van de maand mei en ik ga in dit artikel terugkijken op de blogmaand.

Terugblik

Zo heb ik de eerste 22 dagen goed vooruit weten te werken. Op dag 23 moest ik het artikel van die dag nog schrijven toen ik was opgestaan. Die dag kwam het artikel dan ook wat later online dan 06.00. Toch vind ik het artikel over sporten en verwachtingen best een goed artikel geworden.

Ook het artikel van gisteren kreeg ik niet meer van te voren geschreven. Daarom heb ik ook dat artikel later online laten komen. Daarin vertelde ik hoe het er nu verder uit gaat zien op dit blog.

Het vooruit werken

Opeens had ik een verplichting. Ik moest heel wat dagen vooruit werken, inplannen en klaarzetten. In het begin vond ik dit geweldig om te doen en een week voordat de blogmaand begon had ik al vijf artikelen klaarstaan. Tot ongeveer halverwege de eerste week wist ik te zorgen dat ik vooruit bleef schrijven. Maar daarna had ik het een paar dagen erg druk en had ik opeens nog maar één artikel klaarstaan. Vanaf dat moment ben ik vooral voor één of twee dagen vooruit gaan schrijven. Dit was niet altijd makkelijk, maar ondanks de uitdaging is het me gewoon gelukt!

ideeën verzamelen

Onderwerpen verzinnen was neit altijd even gemakkelijk. Soms heb ik Mister G. moeten vragen of hij me een paar blogonderwerpen kon aanreiken. Daarop heb ik weer voortgedacht en door gebrainstormd. Hierdoor kwamen er vaak wel een aantal ideeën naar boven die me weer hielpen een stukje vooruit te werken.

Was niet gelukt zonder de kalender plugin

deze maand tot een goed einde volbrengen was me zeker niet gelukt als ik geen gebruik had gemaakt van de Kalender plugin. Deze zorgde ervoor dat ik makkelijk artikelen op een andere dag kon inplannen als ik voor een bepaald onderwerp even geen goede inspiratie had.  Deze plugin gaf me overzicht over welk artikel ik nog moest inplannen, en het maakte het me erg gemakkelijk om even een kort opzetje te maken voor een artikel. Hierdoor wist ik altijd of ik nog iets moest doen voor de dagen erna, of dat ik wat meer rust had.

Overzicht berichten

Leukst om te schrijven: natuurlijk was het artikel dat afgelopen maandag als verassing online kwam voor mijn vriend een hele leuke, omdat hij het echt niet had verwacht. Maar ook het artikel waarin ik beschrijf hoe ik mijn zonnebril als fotofilter gebruik vond ik erg tof om te maken.

lastigst om te schrijven Mijn landen bucketlist was een vrij lastige, omdat ik eigenlijk gewoon de hele wereld wil zien, maar goed, dat is zo’n saai artikel. Uiteindelijk heb ik toch best een grote lijst geschreven….

meest gelezen Een van de meest gelezen artikelen deze maand (Als ik de WordPress reader moet geloven. En die is niet altijd heel precies) is het artikel waarin ik Action make-up op mijn gezicht smeer. Gewoon om het te testen. Ik had wel verwacht dat dit artikel het redelijk zou doen, want er wordt nou eenmaal redelijk gezocht op test van make-up.

minst gelezen
Voor deze berekening neem ik het artikel van gisteren niet mee, want dat kwam zo laat online dat deze natuurlijk minder views heeft dan de anderen. Ook heb ik niet gekeken naar artikelen die al langer online stonden dan deze maand.
Het mist gelezen artikel dat deze maand is de 25 foodvragen tag deel 1.

Tot snel!

 

Leave a Reply