Mag ik even in geschokt zijn?

Mascha

Mascha (26) houd zich bezig met een actievere en gezondere leefstijl. Daarnaast houd ze erg veel van boeken en lezen. Maar ook voor beauty en fashionis iets dat haar heel erg aanspreekt. Vandaar dat dit de dingen zijn waar ze onder andere over praat.

You may also like...

21 reacties

 1. Sofie Katelijne schreef:

  Vreselijk dit. Bodyshaming moet stoppen langs beide kanten inderdaad: curves zijn mooi maar ook met slanke vrouwen is niks mis!

  • Mascha schreef:

   Helaas hebben mensen altijd een oordeel klaar over anderen. Dik = vreetzak. Dun = anorexia. Alsof een dun persoon nooit een stukje taart eet en een dik persoon altijd. Zucht…

 2. Sofie Katelijne schreef:

  Wat vreselijk dit, je hebt volledig gelijk uiteraard. Niks mis met curves maar ook niet met slanke mensen!

 3. Wanda schreef:

  Belachelijk dat wildvreemden je op je lichaam aanspreken. Ik ben zelf iemand met een maatje meer terwijl een goede vriendin van mij ook heel erg dun is. Allebei hebben we wel met dergelijke situaties te maken gehad, ronduit beledigend zulk gedrag.

  • Mascha schreef:

   Ik kan me ook neit indenken dat er mensen zich goed voelen bij het beledigen van anderen. Ik zou nooit iets durven zeggen over de levenstijl van een wildvreemde. Waarom zou ik ook?

 4. Sherry schreef:

  Goed artikel. Belachelijk dit. Het is nooit goed ben je te dun dan heb je anorexia en ben je te dik dan ben je een vreetzak. Weinig mensen beseffen dat zulke dingen heel kwetsend zijn.

 5. Sherry schreef:

  Goed artikel. Belachelijk dit. Het is nooit goed ben je te dun dan heb je anorexia en ben je te dik dan ben je een vreetzak. Weinig mensen beseffen dat zulke dingen heel kwetsend zijn.

 6. Sherry schreef:

  Goed artikel. Belachelijk dit. Het is nooit goed, ben je te dun dan heb je anorexia en ben je te dik dan ben je een vreetzak. Weinig mensen beseffen dat zulke dingen heel kwetsend zijn

  • Mascha schreef:

   Zeker. JE hebt of anorexia of je eet altijd te veel. en als je er dan voor kiest om een gezonde leefstijl aan te nemen, hebben mensen ook meteen het oordeel dat je op dieet bent en sowieso 10 kilo wilt afvallen.

 7. Jenny - IkReis schreef:

  Leven en laten leven. Mensen hebben veel te snel een oordeel klaar.

  Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met extremen, maar dat werkt beide kanten op.

 8. Jenny - IkReis schreef:

  Leven en laten leven. Waar bemoeien mensen zich mee?

  Natuurlijk moet je uitkijken met extremen, maar dat werkt beide kanten op.

 9. Emmy schreef:

  Tot mijn 46ste was te mager en nu krijg ik commentaar dat ik best een beetje op mag letten. Met andere worden: zo is het altijd wat. Ik negeer het en doe waar ik me lekker bij voel. Niet meer over nadenken maakt ruimte voor de dngen die ik echt leuk en fijn vind en dat snoert de monden sneller dan welk antwoord ook, is gebleken. Fijne jaarwisseling en een te gek 2018

  • Mascha schreef:

   het is inderdaad altijd wat! Ik kom niet veel aan en mensen willen me wel eens ”dik voeren”. Maar dan geven ze allemaal ongezonde zooi. en daar ben ik nu wel een beetje klaar mee. Een vriendin zegt het echt als grapje, maar een andere meent het serieus als ze zegt dat ik maar wat meer ”taart” moet eten, als ik wil aankomen. Wat?

 10. Cynthia schreef:

  Ik snap niet dat mensen elkaar zoveel pijn doen. Of het nou gaat om dat je vind dat iemand te dik is of te dun. Houd het lekker voor je. Elk mens is mooi. Als je de moeite neemt om echt te zien in plaats van vluchtig wat te kijken.

  • Mascha schreef:

   Jaa, daar ben ik het zo mee eens. Ik vind wel dat je moet blijven opletten of je gezond bent. Over-/ondergewicht is niet goed. Maar verder is het wat mij betreft leven en laten leven

 11. Cynthia schreef:

  Ik vind het sowieso verdrietig als mensen elkaar pijn doen. Laten we nou eens de moeite doen om mensen echt te zien in plaats van snel te kijken en oordelen.

 12. nicole orriens schreef:

  Ik wist niet dat dit zo erg was zeg! Ik kan me voorstellen dat je het niet prettig vindt!

  • Mascha schreef:

   jep, Fatshaming is gelukkig al enigszins bekend en daar wordt al van alles aan gedaan. Maar slim-shaming is blijkbaar okay. want wat hebben die strijkplanken te klagen? ze zijn lekekr dun. ( ja zo ben ik wel eens genoemd: strijkplank)

 13. Saskia schreef:

  Goed dat je hier eens over schrijft. Niemand is perfect. Dik, dun, curvy, lang, kort. Laten we elkaar gewoon lekker accepteren zoals we zijn. Allemaal anders!
  Zolang je maar zelf lekker in je vel zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.