Serie| Tjockare än vatten (Thicker than water)

Thicker than water
Tjockare än Vatten

Tjockare än Vatten, bij ons beter bekend dan Thicker than water is een van de Scandinavische series die ik heb gezien tijdens een filmavond. Een gewoonte van ons is dat we Scandinavische series kijken. en via Netflix kwam deze serie op ons pad. Tjockare än Vatten.

Waar gaat het over?

Drie familieleden (2 broers en 1 zus) komen in het begin van de zomer terug samen in Aland.
Wanneer hun moeder zichzelf van het leven berooft, worden de 3 kinderen – de oudste broer Lasse, een Stockholmse restaurant-uitbater die het moeilijk heeft, de jongere zus, actrice, Jonna en de middelste zoon Oskar, die het motel uitbaat samen met zijn echtgenote Liv – verplicht om het motel winstgevend te laten zijn tijdens de zomer vooraleer ze ook maar iets van haar zullen erven. Recente geheimen, maar ook hele oude geheimen, komen boven drijven net als meerdere lijken. Dit gebeurt terwijl de broers en zus proberen om hun meningsverschillen te overwinnen in naam van hun moeder.

Spanningsopbouw

Ik ben natuurlijk al wel wat gewend na al de Scandinavische series. Dit was er een die het rustig hield. Geen extreme dingen, op een paar kleine uitspattingen na en relatief weinig geweld. Ook op psychisch vlak bleef het vaak erg rustig. Dat was wel prettig na eerdere, zeer spannende, series te hebben gezien. Het verhaal kabbelde rustig dor en maakte geen gekke sprongen.

Karakters

De karakters vond ik vrij duidelijk neergezet, en de verdeling tussen mannen en vrouwen die sterk of juist zwakker waren, vond ik erg goed. De grote uitgesprokenheid van karakters viel misschien ietwat tegen, ze waren allemaal een beetje doorsnee. Maar juist dat is ook wel eens prettig. Geen rare karaktertrekken, maar juist hele normale gevoelens die iedereen wel eens ervaart.

Deel 2?

Ondanks dat de spanning meeviel, was het verhaal goed opgebouwd. Ik heb wel een beetje het idee dat er een hele hoop lijntjes zijn afgesloten dus ik ben benieuwd waar ze in deel 2 mee komen aanzetten. Maar desalniettemin heb ik zin om dat deel te gaan kijken.

Welke Scandinavische serie raad jij aan?

Leave a Reply