SERIE| Follow the money 1

follow the money
follow the money

Elke vrijdag keek ik met mijn moeder en beste vriendin twee afleveringen van een serie. Elke week weer zaten we op het puntje van de bank. Deze serie weet veel psychische spanning op te wekken, zonder al te veel geweld te gebruiken. Ik vind sowieso dat Scandinavische series daar erg goed in zijn. Dit keer keken we Follow the Money 1

Samenvatting

Vlakbij een windmolenpark wordt een lijk gevonden. Inspecteur Mads bijt zich vast in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen het dode lichaam en vermeende wanpraktijken binnen de energiewereld waarin de overledene werkzaam was. Hij stuit al gauw op verdachte financiële ontwikkelingen bij Energreen, een snel groeiend groene-energie imperium dat geleid wordt door de charismatische CEO Alexander. Wanneer de jonge, ambitieuze advocaat Claudia fraude aan het licht brengt binnen het bedrijf, wordt ze halsoverkop aangesteld als hoofd Juridische Zaken. Een promotie waardoor ze meer en meer verstrikt raakt in het financiële en juridische bedrog waarmee Energreen verder bouwt aan zijn weg naar de top.

Wat ik ervan vond

Follow the money is een zeer spannende serie over fraude en misdaad bij banken en bedrijven. Een lijk, dat ergens in de verte een connectie heeft met een corrupt bedrijf? Dat klinkt alleen al goed. En dat was het ook! Dahm, wat was deze serie spannend. En niet op een gruwelijke manier. Weinig tot geen geweld, moord of doodslag. Daar houd ik wel van. Want al die bedreigingen op iemand leven, maken een serie pas echt spannend als iemand eerst een hele tijd mentaal bedreigd is. Als iemand tien keer klappen heeft gehad, is voor mij de spanning er zó af.

Karakters

Het meest hield ik van Nicky en Bimse, maar dan vooral Nicky. Deze ietwat crimineel aangelegde jongen heeft echt mijn hart gestolen. Hij is zorgzaam voor zijn vriendin en heeft ook voor zijn beste vriend veel over. Hij is niet bang aangelegd en daarnaast ook de probleem oplosser. Toch is hij ook een probleemveroorzaker en een domme actie van zijn kant zorgt ervoor dat er veel meer problemen ontstaan. Niet alleen in zijn leven, maar ook binnen het bedrijf waar deze film om draait.
In dat bedrijf werkt Claudia. Oh My wat is zij dom! Op sociaal gebied dan. Maar toch heeft ze ook iets in zich waardoor ze mensen onwijs goed tegen elkaar kan uitspelen. Toch kan ze het niet als het om haar privé leven gaat. Dan opeens weet ze niet meer wat normale omgangsnormen zijn, of hoe ze het goed moet doen. Dit maakte de serie er gelukkig wel heel wat spannender op.

Eindoordeel

Mensen spelen elkaar uit, vriendschappen kunnen haast niet ontstaan omdat er wantrouwen heerst. En liefde? Dat is binnen het bedrijf al helemaal uit den boze! Want stel je voor: je gevoelens zullen je ratio maar overnemen. De serie eindigt met een beng. Gelukkig is er deel twee. En het is nog beter dat het doorgaat waar deel één gestopt is. Nog genoeg te beleven dus voor iedereen. En ik ben blij dat ik nog even van iedereen kan genieten.

Thomas Bo Larsen als Mads
Natalie Madueño Als Claudia
Nikolaj Lie Kaas als Alexander
Esben Smed Jensen als Nicky
Lucas Hansen als Bimse

2 Comments

 1. Jenn

  9 april 2018 at 14:09

  Klinkt als een spannende serie!

  1. Mascha

   9 april 2018 at 14:10

   hij is echt het kijken waard! Staat helaas niet op Netflix. Of in ieder geval, ik heb hem nog niet gezien daar.

Leave a Reply