RECENSIE| schrijven kreng! – Lisette Jonkman

schrijven Kreng!
Lisette jonkman
Luiting-sijthoff
2014
221

Reread

Dit boek heb ik al eens eerder gelezen. Dit is de recensie van de reread. En deze langzame lezer las dit boek zowaar in één dag uit. In de trein van en naar Zwolle welteverstaan. Want ik ging de schrijfster van dit geweldige boek ontmoeten. YAAY. Nu is mijn exemplaar, dat ik ooit voor mijn verjaardag kreeg, een gesigneerd exemplaar. Woop Woop. Waar ik de eerste keer dat ik dit boek las, vond dat ik geen nieuwe ideeën voor verhalen opdeed tijdens het lezen, was dat nu toch wel even anders.

Wat vond ik ervan

Oh wat heb ik hard moeten lachen om sommige dingen. Vooral het gedeelte waar Lis praat over hoe ze een seksscène aan het schrijven was al giechelwaardig, maar toen ik de vergelijkingen met het mannelijk geslachtsdeel las moest ik zo hard lachen dat iedereen in de doodstille coupé me aanstaarde alsof ik gek geworden was. Lachen om een boek? Hmpff. Woorden als Liefdesspeer en dooraderde mannelijkheid zijn gewoon erg grappig, mijn excuses voor iedereen die net lekker op zijn mobiel zat en niet gestoord wilde worden in het doelloos internetten.

ideeënfabriek

Lisette noemt een aantal type schrijvers. Een daarvan is de Labrador, en dat was ik ooit. De Labrador is iemand die hele verhalen in zijn/haar hoofd heeft en er ook vaak aan begint, maar daarna weer stopt en aan een nieuw verhaal begint. Ja, that was me. Daarna werd ik een willer, iemand die wel wilde, maar die eigenlijk niet zo goed wist waarover ik moest schrijven. En nu ben ik dus een ideeënfabriek, iemand met een lading ideeen.

Wat heeft het me gebracht

Niet één, niet twee maar wel zes ideeën voor een nieuw boek. Wat ik wel moet bekennen is dat ik pas een paar uurtjes de tijd heb gehad om hier ook daadwerkelijk aan te werken. Ik word in ieder geval blij van de ideeën in mijn hoofd, al is de ene verhaallijn al uitgebreider dan de andere aanwezig. Maar ik heb in ieder geval erg veel zin om te gaan schrijven. Dus dat is dan ook wat ik de komende tijd wat meer ga doen. Oh, en ik ga heel flauw niet vertellen waar deze schrijfsels allemaal over gaan, maar wat ik je wel aanraad is zelf de schrijfgids gaan lezen. Misschien dat jij dan ook een hele lading ideeën hebt. Of misschien maar één killeridee.

In ieder geval, ga het lezen. En daarna schrijven kreng!

Heb jij deze gids gelezen?

Leave a Reply