RECENSIE | Fokke en Sukke maken zich kwaad

Fokke en Sukke maken zich kwaad
#5
John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc van Tol
humor
Catullus, Uitgeverij
2011
96

Een dun boekje, over twee vreemde vogels die zich kwaad maken. De humor van deze twee is vaak wel grappig, maar niet altijd. Ik hoopte dat ik hiermee een beetje kon lachen.

Kon ik ook lachen?

Ik vond de humor in dit boekje een beetje tegenvallen. Ik had kunnen weten dat deze twee vogels een nogal raar gevoel voor humor hebben. Verder vond ik dat er in dit boekje een hele hoop seksgrappen zaten. Soms waren ze wel grappig, maar meestal kon ik er niet om lachen. Nu weet ik niet of dat ligt aan mijn humor of dat van de bedenker van de grap. of misschien wel gewoon dat ik niet helemaal in de stemming was voor foute grappen.

Tekeningen

Ik moet zeggen dat ik de tekeningen wel tof vond. Al waren ze soms ook erg fout. Maar aan de andere kant had ik moeten weten dat het boekje dit soort humor zou bevatten. Ik bedoel maar… Als je twee vogels Fokke en Sukke noemt kan je niet verwachten dat er geen foute grappen in zitten. Om je een idee te geven van de grappen en de inhoud van dit boekje heb ik drie ”normale” Fokke en Sukke grappen gefotografeerd en drie seksueel getinte grappen.

Laat je me weten of jij ze leuk vind of dat je net als ik je twijfels hebt?

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply