Ik ben geen product van omstandigheden, maar van mijn beslissingen #fysiek

In deze minirubriek, vertel ik wat ik doe om ervoor te zorgen dat ik geen product ben van omstandigheden, dat ik mezelf ben en dat ik keuzes maak die hierbij aansluiten. en dat is niet alleen maar nadenken over wat ik wel en niet doe. Wil je iets bereiken lichamelijk dan zal je er voor moeten werken. Helaas komen je droomlijf en fantastische conditie niet uit de lucht vallen. Was het maar zo’n feest. Dit zijn in ieder geval de dingen die ik doe. Hopelijk heb je er wat aan!

Veel wandelen

ik ben voor mijn werk veel op de been, maar ik vind het ook sowieso lekker om te wandelen. Zeker als het lekker weer is. Maar ook in de winter, met een dikke jas aan is het erg fijn. Door te wandelen maak je niet alleen je geest leeg, maar het is ook erg goed voor je conditie. Wandelen is zelfs beter voor je conditie dan hardlopen. Het gaat hier wel om basisconditie, denk dus niet dat je kan trainen voor een belangrijke wedstrijd door af en toe te wandelen.
Een half uur tot een uur per dag is een soort minimum, of die welbekende 10.000 stappen. Probeer het maar eens een week vol te houden! Het is zwaar en ja het kost je veel moeite en soms veel tijd. Maar het is oh zo goed voor je.

Hardlopen 

Zelf probeer ik twee tot drie keer per week hard te lopen. Dit doe ik vaak met de zombie app waar ik al eerder over schreef. Maar tegenwoordig probeer ik het ook op te bouwen door een andere app ernaast te gebruiken, die met piepjes aangeeft of ik moet lopen of rennen. tegenwoordig combineer ik deze twee. En ook heb ik een app open staan die bijhoud hoe ik ren (Runtastic). hierin kan je ook aangeven hoe het weer was tijdens je run en hoe je je voelde ed. Dit heb ik op het moment van schrijven nog niet gedaan, maar als dit online komt 1x.

Krachtoefeningen

Dit is voor mij de belangrijkste, want ik merk zo onwijs goed aan mezelf dat ik me zekerder voel over de dingen die ik doe als ik krachtoefeningen doe. Er zijn verschillende apps die je hierbij kunnen helpen. Zo heb je de app ”7 minutes” die je dagelijks een set oefeningen aanbied van -jawel- 7 minuten. Erg kort maar tegelijk wel effectief door de hoge intensiteit. Ook heb je popsuger die je laat mee sporten met een aantal zeer sportieve vrouwen. Maar ook op Youtube is er een hoop te vinden. Zoals bijvoorbeeld Cassey van Blogilates! Zoek en gij zult vinden, erg veel zelfs.

Wie is jouw favoriete online trainer?

 

Photo by Megan Lewis on Unsplash

Leave a Reply