hoe kan je meer jezelf zijn (autenthieker)?

Meer jezelf zijn, hoe doe je dat nou? Het is heel belangrijk om jezelf te zijn, want er is maar één jij. Een veelgenoemde quote, en hij is heel erg waar. Maar, hoe doe je dat dan? Meer jezelf zijn?

Een ochtend- en een avondritueel hebben

Dit zorgt ervoor dat je een ritme hebt en dat is belangrijk om kickass de dag in te gaan. En ’s avonds kan je weer lekker rustig in bed gaan liggen, helemaal zen. ( Ik zal hier binnenkort wel een stukje over schrijven, want ik wil zelf heel graag een ochtend- en avondritueel gaan ontwikkelen)

Heel veel lachen en plezier maken

JA! zelfs als je een hele serieuze baan hebt houd niks je tegen om heel veel te (glim)lachen. Dit maakt het leven een heel stuk luchtiger. En dat is zo fijn! Ik lach altijd tijdens mijn werk en dat maakt het werk gewoon leuker. Ik was postbode, en heb heel veel opmerkingen van mensen gehad over het feit dat ik altijd zo vrolijk ben.

Maak er prioriteit van om gelukkig te zijn

Natuurlijk heeft iedereen wel eens een vervelende dag, maar dat neemt niet weg dat je niet gelukkig bent.
Ik las laatst op pinterest ( ja I know, addict) de quote:

Zeggen dat iemand niet verdrietig mag zijn omdat iemand er altijd wel iemand het slechter heeft is hetzelfde als tegen iemand zeggen dat hij/ zij niet happy mag zijn omdat er iemand op de wereld het beter heeft.

Dit vond ik een hele mooie uitspraak! En het is ook helemaal waar!

Volg je intuïtie

Je intuïtie is een heel sterk iets. Luister ernaar, want veel mensen stoppen het weg en luisteren vooral naar hun hoofd. Maar dit is heel dom, want we zijn hoe dan ook een beetje dierlijk en dat zorgt ervoor dat onze intuïtie goed is. Luister er dan ook naar. Als iets niet goed voelt, doe het dan niet.

Zeg wat je ‘moet’ zeggen

Is er iets dat je heel graag tegen iemand wilt zeggen, maar vind je het om een of andere reden lastig. Verzamel dan al je moed en doe het toch! Wie weet hoe lang je nog hebt om het te zeggen? Misschien verhuisd die persoon die je stiekem leuk vind wel over twee weken? Of raak je een vriend(in) kwijt omdat je haar/hem niet zegt hoeveel de vriendschap voor je betekent in tijden dat het druk is.

hoe zorg jij dat je ”echt” overkomt en jezelf bent?

Leave a Reply