me time- wat zijn dingen die je kan doen

Me time. Lekker tijd voor jezelf inplannen. Gewoon doen wat jij wilt en even heel selfish al het anderen buiten. Vorige week schreef ik een artikel waarin ik vertelde hoe belangrijk me-time is. Vandaag geef ik je een lijstje me dingen die je kan doen als je tijd voor jezelf inplant.

Wat is me time

Me time is de tijd die je voor de volle 100% besteed aan jezelf. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. En je hoeft je zeker ook niet schuldig te voelen. Doordat je nu even een uurtje helemaal aan jezelf beteed kan je daarna weer volle bak door. Want dat kan je echt niet zonder dat je af en toe even tijd voor jezelf inplant.  En dat hoeft echt niet veel geld te kosten. Hieronder een lijstje met ideeën die je kan uitvoeren als je even een moment voor jezelf nodig hebt.

me time

Ideeën

 • neem een bad
 • even geen apparatuur
 • lekker de natuur in
 • luister naar (rustgevende) muziek
 • op de bank gaan zitten en niks doen ( nee echt helemaal niks)
 • door het raam naar buiten kijken en de wereld observeren
 • kook een hele uitgebreide maaltijd voor ’s avonds
 • ga een boek of tijdschrift lezen voor je plezier
 • ontvang van iemand een massage
 • drink een grote kop thee
 • ga tekenen/ kleuren
 • neem een maskertje

 

 

Wat moet je niet doen?

Natuurlijk zijn er ook dingen die je op zo’n moment beter niet kan doen.

Me-time is er voor jou! Om tot rust te komen en te zorgen dat je je hoofd weer even leeg maakt. Weg met al die dagelijkse beslommeringen. Gewoon even op de bank hangen en voor je uit kijken is soms al genoeg. Zorg ervoor dat na je me-time die innerlijke batterij weer opgeladen is en dat je weer door kan met wat wel ”moet”.

Hoe vaak maak jij tijd voor jezelf?

9 Comments

 1. Laura | I scream beauty

  8 januari 2018 at 11:56

  Ik besteed hier gelukkig genoeg aandacht aan! Soms op het luie af Haha!

  1. Mascha

   8 januari 2018 at 12:08

   haha, daar is toch niks mis mee?

 2. Marieke - designful.nl

  8 januari 2018 at 13:54

  Heerlijk me-time. Ga ik 2018 meer doen! Gewoon even een momentje genieten.

  1. Mascha

   8 januari 2018 at 14:13

   goedzo, aan jezelf denken is heus niet verkeerd!

 3. Lazy Bird

  8 januari 2018 at 15:06

  OOOH ik ben HEEL goed in Me-time! Na een verkwikkende wandeling in de zetel met een mooi boek en een lekker kopje thee erbij, zaaaaalig!

  X Lazy Bird

  1. Mascha

   8 januari 2018 at 17:43

   Lezen met een kop thee is de beste me time everrrr wat mij betreft

 4. nicole orriens

  8 januari 2018 at 15:09

  Elke ochtend toch wel als ik ga hardlopen. En ook ’s ochtends als ik een kopje koffie drink.

  1. Mascha

   8 januari 2018 at 17:43

   Elke dag hardlopen? Wauw. Geen rustdagen of zo? Knap hoor!

 5. Janet | thatonetime

  16 januari 2018 at 20:39

  Heerlijk, ik heb genoeg me-time en ik geniet er echt van.

Leave a Reply