Je leven omgooien in een dag?

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Je hele leven omgooien in één dagje. Ik heb hier nooit zo in gelooft. En meestal zeg ik op mijn blog ook: goede dingen kosten tijd.
Maar is dat wel zo? Kosten alle goede dingen veel tijd, of kan je je leven op een hele rigoureuze manier in één enkel dagje omgooien?

Leven omgooien

Vaak denken we aan hele grote dingen als we het hebben over ”ons leven omgooien”. Maar er zijn kleine ( en iets minder kleine) dingen die kunnen bijdragen aan het omgooien van je leven. Want je hoeft niet naar een ander continent te verhuizen om je hele leven om te gooien. Veranderen van woning binnen de stad kan voor sommige al een te grote stap zijn. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kan doen waarmee je je leven behoorlijk op z’n kop zet, zonder dat je er voor hoeft te verhuizen.

Die (minder) kleine dingen

 1. Neem een nieuwe hobby

  Een nieuwe hobby, dat klink misschien niet als je leven omgooien, maar het is een stap.Je beslist namelijk dat je opeens een paar uur per week of per dag aan die hobby gaat besteden. Dit kan zijn dat je bijvoorbeeld een blog neemt. Of misschien wil je wel gaan gamen. Wat je ook kiest, maak een keuze waar je blij van wordt. Kies iets waar je veel tijd aan wilt gaan besteden.

 2. Ga een totaal andere sport doen, krachtsport bijvoorbeeld

  En als je al aan krachtsport doet, ga dan eens voor yoga. Doe iets dat je nog nooit hebt gedaan. Het is belangrijk om zowel je geest als je lichaam uit te blijven dagen. Dat kan een groot deel van je geluk bepalen.

 3. Wordt vegetariër, flexetariër of pescotariër

  Probeer eens een maand geen vlees te eten of vis, of minder het . Door een aantal keer per week te kiezen voor een vegetarische vervaning, ben je niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. Want er zitten allerlei hormonen in het vlees dat je eet, waar je lichaam niet al te blij van wordt.

 4. Neem een andere baan, of begin voor jezelf

  En je mag echt niet zeggen dat je dat niet kan, omdat de baankansen er niet voor zijn. Ik zeg namelijk niet dat je meteen je baan moet opzeggen. Ik geef alleen aan dat je moet blijven kijken of de baan die je hebt je écht gelukkig maakt, of dat je er eigenlijk alleen maar gestressed van raakt en elke dag doodmoe thuiskomt, omdat het net te veel voor je is. En misschien heb jij wel een killeridee voor een eigen bedrijfje. Ga hier in je vrije tijd eens over nadenken en doe er wat mee. Durf groot te dromen.

 5. Vertel degene van wie je houd  ‘‘waarom ik zo gek op je ben”

  Ik ben van mening dat we te weinig vertellen waarom we van iemand houden. ‘ik houd van je,’ zeggen we allemaal wel eens, maar zeg jij ook wel eens tegen je partner of vrienden waarom je van ze houd? ‘omdat ik altijd bij je terecht kan, als ik ergens mee zit.’ of ‘zelf als ik je drie weken niet spreek, weet ik dat het goed zit en dat we verder gaan op het punt waar we waren als we elkaar weer zien.’

 6. Stop met het omgaan met mensen die geen positiviteit in je leven brengen

  Mensen die het niet eens zijn met je ideeen, mensen die alleen maar negatief zijn of die je niet steunen in wat je doet. Dit zijn mensen met wie je eigenlijk beter niet kan omgaan. En als je nu denkt: ja maar als ik dat doe, dan houd ik niemand over, ga dan eens goed nadenken over je vriendengroep. Ben je echt zo gelukkig met ze? Voel je je echt niet gesteund? Praat er eerst eens over met ze, leg ze voor hoe je je voelt. Als dit niet werkt, of je denkt dat het niet kan, overweeg dan wat je belangrijker vind: Je eigen geluk, of dat van je vrienden die je niet steunen.

 7. Verf je haar

  Door iets aan je uiterlijk te veranderen, krijg je een ander gevoel over jezelf. En nu hoef je niet van zwart naar blond of andersom, maar je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een paar tinten donkerder of lichter te gaan.

Wat is jouw ultieme tip?

Leave a Reply