FILMRECENSIE| the lady and the van

goedemorgen, hier is weer een filmrecensie. vandaag bespreek ik The Lady and the Van. Een film die ik alweer een aantal weken geleden zag.

Grotendeels waargebeurd

Deze film is grotendeels waargebeurd. Dat is iets dat je vooraf te horen krijgt. Een vrouw komt door omstandigheden in een wagen te wonen. En deze wagen staat in een straat van een nogal rijke wijk. Ze is ondertussen erg gepikeerd geraakt in haar leven en heeft soms een beetje moeite met gangbare omgangsvormen. Ze komt te wonen op een oprit van een huis, in die wagen.Ze belooft er niet al te lang te wonen, maar in plaats van er een paar weken te blijven, woont ze daar heel lang. Vele jaren.

mooie film, maar geen geweldige

Deze film was erg mooi, maar dat kwam vooral door ”The Lady”. De actrice die haar speelde, is erg goed. Maar daarover zo meer. Juist het feit dat deze vrouw zich niet aan de omgangsnormen houd en gewoon doet waar ze zin in heeft maakt het leuk. Midden op straat haar behoefte doen? Ja ach, waarom niet? De hele oprit vol afval leggen? Moet kunnen toch? Verder vond ik de film wel goed, maar niet echt geweldig. Hij liet je een kijkje nemen in het leven van een oude vrouw die in haar leven zo iets heftigs heeft meegemaakt dat ze nooit meer in een huis is gaan wonen.

geweldig geacteerd

Hoewel het verhaal niet zo sterk is qua verhaallijnen, is het wel een film waar een aantal geweldige acteurs/actrices in spelen. De hoofdrol wordt vertolkt door Maggie Smith ( die we kennen als Mcgonagall van de Harry Potter films). Zij speelt The Lady. En wat speelt ze toch geniaal. Ik denk dat ik het wel vijf keer hardop tegen mijn vriend heb gezegd hoe geweldig ik haar vond. Ook Allan Bennet die de rol van Allan Bennet vertolkt ( ja hij speelt hier zichzelf, naar het blijkt) was erg goed gespeeld. De anderen rollen blijven nogal leeg en je leert ze niet kennen. Het draait echt om Maggie en Allan. Ze spelen het dan wel geweldig, maar de rest van de mensen die in de film spelen voelen vooral aan als figuranten.

Deze film is leuk voor tussendoor, maar niet om echt voor te gaan zitten, zoals je bij bijvoorbeeld Okja wel zou doen. Ook moet je niet verwachten dat je net zo veel lacht als bij Mr Bean.

Maar het is wel leuk om te zien.

Heb jij deze film gezien?

Leave a Reply