hoe is mijn interesse in een gezondere levensstijl ontstaan?

Ik ben de laatste weken weer meer bezig met gezond leven. Dit is echt iets dat op en af gaat bij mij. Maar voor nu ben ik vastbesloten om het vast te houden, Minder ongezonde snacks, meer fruit meer sporten. Deze op en afgaande motivatie is al ruim een jaar aan de gang. (mei 2016). Vandaag leek het me erg leuk om jullie wat meer te vertellen over waar het nou vandaan kwam.

Als eerste is het zo dat ik voor mijn op- en afgaande motivatie twee jaar lang, nauwelijks tot niks deed aan mijn lijf. en dat begon ik te merken. ik was moe en had last van een zeer slechte conditie en slap lijf. Ik wilde niet per se bij een sportclub omdat dat me niet trok. Ik heb in die tijd wel echt een paar uur gezocht naar iets dat me wel zou trekken, maar het lukte gewoon niet om iets te vinden dat ik echt graag ging doen.

Thuissporten

Als je mijn blog volgt weet je dat ik een thuissporter ben. Al vrij vaak schreef ik over dat dit niet altijd makkelijk is en dat ik vaak nog moeite heb met doorzetten. Maar toen ik begon niet. Ik wilde graag BBG gaan doen en had er echt zin in. Maar om de een of andere reden deed ik alleen andere oefeningen. Ik gebruikte de app popsuger en een abs app. Deze werkte geweldig voor mijn motivatie. Maar na een paar weken begonnen ze toch te vervelen omdat er niet genoeg afwisseling in zat.

Pinterest

Ja deze Pinterst verslaafde heeft veel informatie van Pinterest gehaald over sporten. Ik ontdekte Cassy (van Blogilates) en leerde veel bij over oefeningen die ik deed. Ondertussen volg ik ook veel over hardlopen en ook dat lijkt vooruitgang te boeken.

mooie foto’s van fitte dames

Op Pinterest zag ik veel foto’s voorbij komen van dames die er gezond en fit uitzagen. Dit maakte me vaak heel erg gemotiveerd, want zij hadden mooie spieren, en die wilde ik ook. Niet per se een grote kont, of heel dun zijn. Maar een lijf dat uitstraalt dat ik fit ben en dat ik de wereld aan kan. Nnog steeds heeft dit een motiverend effect op me, a moet ik zeggen dat het voor mij niet echt helpt als ik veel vrouwen zie die tientallen kilo’s zijn kwijtgeraakt. Dat is namelijk niet mijn wens. Mijn wens is meer kracht, dat is iets heel anders dan afvallen.

Vrienden

Ik heb een paar vrienden met dezelfde interesses als ik. Eentje doet aan thuissporten en hardlopen, de ander alleen aan hardlopen. Soms heb ik het er met ze over. Zo praatte ik laatst met een vriendin op een feestje over Blogilates en door haar enthousiasme ben ik me weer aan het verdiepen in Cassy. Ik weet zeker dat ik, als ik weg ben bij de post, twee dagen per week oefeningen zal gaan doen. Van wie, dat weet ik nog niet. Maar de kans is heel groot dat ze van Cassy zullen komen

Vind dus mensen op internet die je kunnen helpen en heb het er met vrienden over. Zorg dat je adviezen krijgt van mensen die wat dichterbij staan. Dat is belangrijk. Want van internet kan je veel leren, maar je vrienden staan dichterbij en daarmee kan je sparren. Ook als ze zelf niet dezelfde sport doen, is het soms fijn om met iemand te praten.

 

Heb jij veel vrienden die dezelfde sport doen als jij?  Of ben je bevriend met mensen van een sportclub?

Leave a Reply