Vertel je zelf dit als je geen zin hebt in een workout

Vandaag heb je even helemaal geen zin om te sporten, maar het is woensdag. En woensdag is hardloopdag. Dus je moet eigenlijk wel, want… ja waarom eigenlijk. Je hebt vandaag eindelijk een vrije dag en daar zal je eens goed gebruik van maken! Je mag vandaag van jezelf lekker op de bank hangen en veel snoepen.

Waarom je dit niet moet doen hoef ik je niet uit te leggen. Maar misschien heb je er wel iets aan, als ik je tips geef waarmee je jezelf kan overtuigen om wél te gaan.

Geen zin in een workout? Zeg jezelf dit:

 1. Ik voel me altijd beter nadat ik gesport heb
 2. Elke workout brengt me dichter bij mijn doelen
  En of dat doel nou is om een kilo of wat aan te komen of af te vallen, of dat je graag mee wilt doen aan de volgende singelloop. Als je vandaag overslaat mis je een kans om te trainen voor je doel. En lekker snoepen op de bank brengt je echt niet dichter naar dat doel toe.
 3. een korte workout is altijd beter dan geen workout
  Goed, goed. Vandaag heb je echt echt geen zin om een heel uur te trainen. Nou, dan maak je toch gewoon gebruik van een van de 7 minutes apps! Er zijn genoeg apps die je een kort programma bieden van – jawel- 7 minuten. En dat is altijd beter dan helemaal niks doen.
 4. Het eten zal zoveel beter smaken als ik klaar ben.
 5. Vannacht zal ik beter slapen
 6. De workout van vandaag is het lichaam van morgen

  Ik zeg vaak tegen mezelf:

  You don’t get the ass you want by sitting on it

  En dat is zeker waar. Je moet werken voor het lichaam dat je wilt. als je een goede conditie wilt moet je daar voor trainen, maar als je een getrainder lichaam wilt zal je daar ook voor moeten trainen.

 7. vanavond kan ik ook rusten
 8. Ik heb gelukkig dat ik uberhaupt kan sporten
  Sommige mensen kunnen door een (tijdelijke) handicap  handicap niet sporten ook al willen ze wel.
 9. het is maar een uurtje van de 24 in deze dag, ik kan er makkelijk tijd voor maken
  zeggen dat je geen tijd hebt gaat neit op. Er zullen heus wel dagen zijn dat je geen heel uur hebt, maar die dagen zijn uniek. Vaker komt het voor dat je geen uur wilt vrijmaken, dus gun jezelf die tijd en ga sporten.

Wat doe je nog achter je mobiel/laptop: ga sporten!

Leave a Reply