geen product van omstandigheden, maar van beslissingen #mentaal

Vorige keer schreef ik over de fysieke dingen die ik doe. Vandaag zijn het de mentale dingen. Er zijn natuurlijk heel veel dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je geen product van omstandigheden wordt. Je wel of niet laten meeslepen door je gevoelens bijvoorbeeld.

 

Je wel of niet laten meeslepen door je gevoelens

Als je je laat meeslepen door je gevoelens wordt je vaak afgeschilderd als zwak. Maar als iets jou heel erg raakt, waarom zou je dit niet mogen laten zien? Je omgeving vind het misschien een beetje raar, maar op zo’n moment moet je je afvragen hoe erg dat is. Als het je goede vrienden zijn en jij bent geraakt door iets waarom zou je dan moeite doen om het te verbergen? Dit maakt alleen maar dat je niet jezelf bent. Hier geldt, niet ieder moment is geschikt om alle emoties te laten zien. Maar laat je omgeving vooral niet bepalen wat wel of niet kan. Doe wat goed voelt!

Eerlijkheid

Zeggen wat je denkt is oh zo belangrijk. Je moet mensen echt vertellen wat je denkt, want niet alleen waarderen ze je eerlijkheid vaak, het is onwijs prettig om gewoon te kunnen zeggen wat je denkt. En natuurlijk kan je niet alles zeggen. Sommige dingen houd je nou eenmaal gewoon voor je. Maar ik ben wel van mening dat het erg belangrijk is dat je gewoon tegen je vrienden kan zeggen wat je denkt en hoe je je voelt. Het zijn immers je vrienden. Zij zouden moeten berijpen als je iets vind. Natuurlijk hoeven ze het er niet mee eens te zijn, maar als ze maar weten hoe jij er over denkt.
Dus als je een bepaald grapje vervelend vind (worden), vertel het ze gewoon. Als jij dit niet tegen ze kan zeggen moet je even goed nadenken waarom je het gevoel hebt dat je dit niet tegen ze kan zeggen.

 

Kan jij altijd eerlijk zijn naar je vrienden en alle emoties die voelt laten zien?

Leave a Reply