RECENSIE| Freakshow trilogie – Darren Shan

Freakshow trilogie
De wereld van Darren Shan
Darren O'Shaughnessy
HarperCollins
2005
615

Drie van de vijf boeken die ik deze maand las zijn van de Darren Shan trilogie. Dit dikke boek bevat de eerste drie boeken uit een serie van twaalf. Vier trilogieën dus. De volgende vier trilogieën zijn er:

  1. De Freakshow trilogie
  2. De Vampiers trilogie
  3. De Schemerjagers trilogie
  4. De Noodlot trilogie

Deze recensie gaat over de eerste trilogie. De boeken zijn ook los te koop.

Darren Shan 1 – De Freakshow

In deel 1 gaat Darren met zijn beste vriend Steve naar een freakshow. Dit is geen gewone freakshow, maar eentje waar de freaks wél goed worden verzorgd. Als de laatste act opkomt ziet Darren meneer Crepsley en zijn spin, Madame Octa… Door zijn obsessie met spinnen besluit hij haar te stelen. Dit kan natuurlijk niet anders dan fout gaan.
op Goodreads gaf ik dit boek 3 sterren

Darren Shan 2 – Vampiersleerling

Darren worstelt met zijn nieuwe leven als half vampier en hij probeert weerstand te bieden aan die ene misselijkmakende verleiding. Het enige dat hem in leven kan houden. Bloed.
op Goodreads gaf ik dit boek 4 sterren

Darren Shan 3 – Tunnels van Bloed

In de stad waar Darren en Crepsey zich ophouden zijn leeggezogen lijken gevonden. De zoektocht naar de dader voert hen naar een ondergronds gangenstelsel.
op Goodreads gaf ik dit boek 4 sterren.

Mijn mening

Ooit, in een grijs verleden toen ik nog op de middelbare school ronddwarrelde, las ik een aantal van deze boeken al. Dus toen de eerste trilogie in de kringloop te vinden was voor maar €1,- euro vond ik dat zeker de moeite waard. Ik besloot hem mee te nemen en zo snel mogelijk te lezen. Op mijn verjaardag las ik deel 1. Deel twee en drie las ik de dag erna. Heerlijk snel gelezen dus. Een vrij dik boek dat ik in twee dagen uitlees is redelijk uniek voor mijn doen. Dit is niet alleen omdat de schrijfstijl zo heerlijk is, maar ook omdat het gewoon een fijn verhaal is om te lezen.

De karakters

Ik houd echt van de karakters en hoewel Crepsley een echte brompot kan zijn, vind ik hem toch een heerlijk personage. Hij is oprecht en doet zijn best om Darren te begrijpen. Niet altijd, maar als Darren hem nodig heeft, geeft Crepsley hem alle begrip. Ook de andere freaks die in het circus te vinden zijn vind ik leuk. Zo ben ik stiekem wel een beetje gek op de slangenjongen Evra. Hij is zo lekker eerlijk en oprecht.

Het is erg jammer dat ik door de boeken ben heen gevlogen, want ik wil meer! Snel een keer naar de bieb om de volgende delen te halen. 🙂 Lang leven de bieb dus.

 

Leave a Reply