food diary, alles dat ik in drie dagen naar binnen werk

Een dag voordat kerst begon, liep ik voor het eerst de Health advies breda (HAB) binnen. Dit was omdat ik samen met een vriendin besloten had dat we samen een fitjourney wilde aangaan samen. We willen allebei een paar kilo aankomen ( in spieren, niet in vet) en sterker worden. We appen sinds die dag dagelijks over sport, sportkleding en sportspullen voor thuissport. Terug naar de HAB.

HAB

zondag 24 december ging ik dus met een vriendin naar de HAB. We gingen ons vetpercentage laten meten en een voedingschema aanvragen. ( dat is een dienst die ze gratis verlenen.) Nadat mijn vetpercentage was vastgesteld op 15.3% en dat van vriendin L op 24.1 moesten we ons eten drie dagen gaan bijhouden. We moesten dit doen na de kerst. Want kerst geeft een nogal vertekend beeld van je eetpatroon.

Nu weet ik niet of het beeld van mijn eetpatroon nu wel goed is, want ik had drie bijzondere dagen waarop ik het ging bijhouden.
Dag 1 had ik een begrafenis, dagen die je liever nooit hebt,
Dag 2 kregen we bezoek dat kwam eten. Extra uitgebreid avondeten dus
Dag 3 had ik een werkdag van 12 uur, zonder pauze ( Ja, auw) gelukkig overleefde ik de dag, zonder al te rampzalig te eten.

Mijn drie dagen eten

27-12

Ontbijt:
Bruine boterham met aardbeienjam en 48+ smeerkaas (half half) en een cappucino (filterkoffie van de hema en opgeklopte halfvolle melk)
Cappucino
10 uur snack:
Time out reep met chocolade
100ml water
Pepermuntje
Hostie
Lunch:
Worstenbroodje
Koffie
Hele krentenbol met boter
Half wit broodje met boter en jonge kaas
Middagsnack
Klein stukje taart
Avondeten:
Krieltjes, kibbeling en bleekselderij met kaas en 4 cherrie tomaten.
300 ml water
Snacks
Kerstkrans
2 Bekers ovomaltine
Klein puntje taart (niet helemaal op)
250 ml water

28-12

Ontbijt:
2 Cappucino
Boterham met half smeerkaas 48+ en half cervelaat
Snack:
Beker ovomaltine 200 ml
Gesuikerde krakeling
Lunch:
Fristy (200 ml)
Broodje met mozzerella uit de oven en totmatenspread incl snufje peper en zout
Snack:
Stukje chocoladeletter zeezout caramel (hema) (30 gram)
16.00 uur snack
Duyvis original nut mix 50 mix 50 gr
Avondeten
Cola 200 ml
Komkommersoep met creme fresh en garnalen
witlof met ham en kaas uit de oven, purree en salade met peer
zelfgemaakte griesmeelpudding met warme kersen
300 ml water
Snack
2 koppen thee
‎2 bonbons (puur)
1 witte bonbon

29-12

Ontbijt
100 ml water
Boterham met pindakaas en marmite
Koffie met opgeklopte melk
Snack:
1 senseo (huismerk geen echte)
200 ml thee
Time out reep
Lunch
Unox noodles
Mini worstenbroodje
Halve minieierkoek met boter en anijshagelslag
Snack 14 u
Ijsthee lipton 230 ml
Toney chocolony zeezout caramel, 100 gram
Snack 16 u
Cratotte met 100% pindskaas
Cracotte met kids smeerkaas
100 ml water
18 u snack
Halve krentelbol met kids smeerkaas
Avondeten
Kleine friet met theelepel majo en ketchup

Heb jij wel eens één of meer dagen bijgehouden wat je at? Hoe verbaast was je?

16 Comments

 1. Lodi

  10 januari 2018 at 10:47

  Ik heb jaren als gewichtsconsulent gewerkt en liet cliënten altijd bij houden wat ze een paar dagen aten, heel goed om zelf in et zien, wat je allemaal binnen krijgt. Wat goed dat je dit samen doen, dat stimuleert goed!

  1. Mascha

   10 januari 2018 at 10:57

   het is inderdaad erg motiverend 🙂

 2. Debbie

  10 januari 2018 at 11:00

  Ik hou sinds deze week bij in de app cronometer wat ik eet, om te kijken of ik voldoende voedingsstoffen binnenkrijg. Ik ben veganist namelijk sinds 2 jaar en vraag me af of supplementen slikken echt nodig is. Vandaar de test. Succes met je fitjourney!

  1. Mascha

   10 januari 2018 at 11:06

   Goed dat je deze stap zet! Het kan namelijk zijn dat je inderdaad voedingsstoffen mist. Dankjewel 🙂 jij succes met bijhouden

 3. Laura

  10 januari 2018 at 11:03

  Ik heb nog nooit mijn eten bij te houden. Ik kan mij wel heel goed voorstellen dat het extra motiverend kan zijn om het dan te veranderen.

  1. Mascha

   10 januari 2018 at 11:07

   het kan misschien voor jou ook interessant zijn om eens bij te houden. Al is het alleen maar om te kijken hoe je eet.

 4. Eva

  10 januari 2018 at 11:05

  Leuk om dat zo eens te zien! Ik heb wel eens een app geïnstalleerd waarin ik mijn eten kon bijhouden, maar dat hield ik nooit lang vol… Wel duid ik in mijn bullet journal elke dag aan hoeveel glazen water ik drink 🙂

  1. Mascha

   10 januari 2018 at 11:14

   dat je je water inname bijhoud is al heel goed. 🙂

 5. Deborah

  10 januari 2018 at 11:06

  Ik heb het een tijdje gedaan en het is best een openbaring. Alleen al het heel bewust bezig zijn met het loggen van je eten en daarna het teruglezen. Ik deed het overigens om wat kg kwijt te raken maar werd er wel heel bewust door wat ik allemaal gemerkt en ongemerkt naar binnen schoof. Succes met jullie doel!

  1. Mascha

   10 januari 2018 at 11:13

   bedankt, gaat vast goedkomen. Ik vond het ook erg interessant om bij te houden, vooral wat je ongemerkt naar binnen werkt is boeiend om terug te zien.

 6. Bryan

  10 januari 2018 at 11:06

  Als eerste veel sterkte voor het verlies! En ik heb dit nog nooit gedaan, en ik denk wel dat ik zou verschieten van het resultaat.

  1. Mascha

   10 januari 2018 at 11:12

   dankjewel! Het is inderdaad misschien wel eens interessant om een dagje bij te houden. Gewoon om te weten wat je eet. Soms vergeet je echt dat je bepaalde dingen hebt gegeten.

 7. Thomas

  10 januari 2018 at 11:36

  Veel succes met je fitjourney! Ik houd ook regelmatig m’n voedingspatroon bij, maar moet toegeven dat het al snel weer verslapt om alles netjes bij te houden.

  1. Mascha

   10 januari 2018 at 12:48

   bedankt! Het is inderdaad erg lastig om bij te houden, maar gelukkig heb ik een voedselschema gekregen. dus is precies bijhouden niet meerr nodig, gewoon het schema volgen

 8. The lemon kitchen

  10 januari 2018 at 15:55

  Succes! Ook genieten he 🙂 Mijn vriend is hier ook een tijd mee bezig geweest om nog fitter te worden. Ik gaf hem als tip om wat meer citruszest te gebruiken om toch iets meer smaak te krijgen.

  1. Mascha

   10 januari 2018 at 18:17

   Ik geniet zeker. Af en toe een kleine cheat mag best. zoals vandaag, toen ik koffie ging drinken in de stad. Dat mini koekje dat je erbij krijgt, achja dat mag best. Ik ken citruszest niet echt. Dus ga het even googlen

Leave a Reply