FILMRECENSIE| Nerve – Jeanne Ryan

Nerve Boek omslag Nerve
Jeanne Ryan
spanning/ Triller
2016

'Nerve' is about an online dare game, in which people give participants anonymous dares for money. A high school senior finds herself immersed in Nerve where her every move starts to become manipulated by an anonymous community of "watchers." The participants compete with each other to win the grand prize as the dares get tougher. Things get worse when the tasks get increasingly dangerous and lives are at stake.

Truth of dare, maar dan zonder truth

Vee (Emma Robberts) is een van de hoofdrolspelers. In het begin merk je dat Venus (Vee) vooral bezig is met andere dingen dan het spel Nerve; het online spelletje Truth of Dare, minus the truth. Toch laat ze zich overhalen om mee te gaan doen. De spelers krijgen opdrachten van de kijkers om zichzelf uit te dagen tot dingen die ze eng vinden. Als ze deze goed uitvoeren krijgen ze geld, anders verliezen ze alles. In het begin zijn de opdrachten nog makkelijk, maar al snel worden ze gevaarlijker. Zo gevaarlijk dat sommige levensbedreigend zijn. Maar: eenmaal in het spel is er geen weg meer terug. Daarbij lijken kijkers alles van je te weten.
Je kan de trailer hier zien.  (maar let op, de trailer is niet spoilervrij.)

Spannend!!

Dahm, wat ben ik blij dat ik deze film in de veilige omgeving van mijn bed heb gezien in plaats van in de bioscoop. Want wat is deze film spannend! Ik had gedacht om maar even te kijken, want ik wilde eigenlijk op tijd slapen. Maar dat werd toch een hele film. Het lukte me niet om hem uit te zetten, zo spannend was het verhaal. De idiote opdrachten die Vee en Ian kregen waren al snel erg gevaarlijk, waardoor ik een behoorlijke adrenalinekick kreeg. Ik was zo blij dat ik de film niet in 3D hoefde te zien. Al weet ik even niet meer zeker of hij wel in 3D heeft gedraaid.

Wat ik nog wel weet is dat ik tijdens het lezen van het boek echt dol was op Ian, hij gedroeg zich als een gentleman en was goed voor Vee. In de film vond ik dit minder naar voren komen. In ieder geval aan het begin. Later begon ik meer de Ian uit het boek te herkennen. Voor zo ver ik me hem goed kon herinneren dan. Heh!

Spanningsopbouw

Ik vond de spanningsopbouw van de film vrij goed. De spanning zat er al snel in en deze bleef ook aanwezig. Ik heb tussendoor een paar keer naar mijn vriend geappt dat de film super spannend was. Maar misschien zegt dit wel dat ik het even niet spannend meer vond, omdat ik er aan dacht te appen. De enge opdrachten hielden me aan het beeld gekluisterd. Tegen het einde van de film dacht ik al niet eens meer aan mijn vriend. Toen zat ik er echt helemaal in en ik kon aan niks anders meer denken dan het verhaal. Hoewel ik het einde van het boek wel een stuk realistischer vond dan dat van de film.

Al met al is er erg veel veranderd. Het boek is voor 80% omgegooid. Hierdoor heb ik in ieder geval weer zin om dit boek te gaan herlezen.

 

Welke film vond jij super spannend?

Leave a Reply