wil jij ook een tijdelijke tatoeage zetten? Zo moet het:

Ik ben zo’n meisje dat het heel erg zeker weet. Een tatoeage past niet bij mij. Ik vind het niet mooi bij mezelf, zonde van het geld en daarbij: ik verander zo vaak van gedachte dat ik zeker weet dat ik binnen een jaar een andere tatoeage wil. Maar een tatoeage is behoorlijk permanent. Dus dat gaat nou eenmaal niet. Daarom wilde ik een tijdelijke tatoeage zetten, zonder dat ik bang hoefde te zijn dat ik binnen no time alweer iets anders wilde.

Nep!

Plakplaatsjes vielen voor mij wél meteen af, want die zijn zo nep dat het niet leuk is. Daarbij, vaak zijn plakplaatjes snel weg en ze verdwijnen ook ongelijk van je arm. Zonde dus, maar vooral ook niet mooi.
Op internet kwam ik alleen maar sites tegen die me toch zo’n plaktatoeage adviseerden, maar dat was niet wat ik zocht. Plakplaatjes hebben namelijk nog een nadelige bijkomstigheid: je moet iets kiezen en dat bestellen, er op wachten en dan maar hopen dat je hem goed plakt. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik al weer iets anders wil voor het plaatje binnen is. (zucht diep)

Dan maar een andere bron

Dus mijn zoektocht ging verder Youtube. En dat bood een goede uitkomst.
En het was ook nog super makkelijk ook. Het enige wat je nodig hebt is een vaste hand en iets van zwarte make-up. Dit kan een oogpotlood zijn, of een eyeliner. En daarnaast heb je (baby)poeder nodig en het liefst haarspray.

Hoe moet het dan?

– teken je ontwerp met oogpotlood of eyeliner op de plek waar je de tatoeage wilt hebben
– doe er wat babypoeder op en dep dit op de tatoeage
– spray het babypoeder er af met haarspray.

Op deze manier blijft je nep tatoeage minimaal twee dagen zitten. Zelfs als je gaat douchen.  Maar: dit kan afhangen van de plek waar je hem zet. Op je hand blijft hij bijvoorbeeld korter zitten dan op je arm of voet.

Mijn nep tatoeage

mijn eerste neptatoeage

Goed, zoals je op deze foto kan zien was mijn eerste ontwerp niet zo mooi. Zelfs een beetje wobbelig. Ik heb er daarom voor gekozen om een tweede poging te wagen. Die is beter gelukt vind ik.

Eerst heb ik een poging gedaan met oogpotlood, maar ik vond hem nog ietwat te licht, en neppig overkomen. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om hem bij te werken met eyeliner.

En ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben met het resultaat. Hij ziet er misschien niet uit als een professionele tatoeage, maar hé, daar ging het niet om. En als ik hem maar mooi genoeg vind om hem drie dagen te zien toch?? Daarna begint hij toch te slijten en kan ik hem er af wassen.

Ook al mag deze best twee weken blijven zitten!

Heb jij/wil jij een tatoeage? Wat voor een wil je?

 

Leave a Reply