Recensie van een app: zombies, run!

Ik ben helemaal niet zo’n sporter als ik wil zijn.  Zombies, Run! is de hardloop app die ik op dit moment gebruik. Maar wordt ik er blij van? of is hij al weer toe aan vervanging?

App: Zombies, run!
Geschikt voor: IOS, Android & Windows Phone
kosten: Gratis
volledige versie kost: ONG. 21 dollar per jaar.

Zombies, run!

Er is een apocalyps uitgebroken, het land zit vol zombie. Jij bent een van de belangrijkste renners onder de overgebleven mensen, namelijk Runner 5. Je moet de stad gaan redden van de ondergang. Elke loop krijg je een volgend deel van het verhaal te horen. De app is in principe helemaal gratis, maar als je meer mogelijkheden wil, zoals bijvoorbeeld een radiomodus die ze zelf hebben ingesproken, en altijd en overal bij alle episodes kunnen, dan zal je er wat voor moeten betalen.

zombies run

Wat doet het?:

Deze zombie app is eigenlijk een soort spel, maar dan is het VR. (Virtual reality.) je moet gaan (hard)lopen en tegelijkertijd worden er verhalen verteld over het stadje waar je terecht gekomen bent. Maar overal om het stadje heen lopen zombies rond. En Natuurlijk moet JIJ af en toe het omheinde stadje uit om dingen te gaan regelen. Onderweg vind je spullen die van belang zijn om thuis je stadje met de gevonden supplies te verbeteren. Als je uit het stadje bent kan het zeker zijn dat de zombies achter je aan zitten en er is ook echt een stem die je verteld hoe ver weg de zombies zijn. Als je niet genoeg versneld wordt je gepakt. Gelukkig verander je zelf niet in een zombie, maar je verliest wel spullen waar je zo hard je best voor hebt gedaan.

Mijn mening:

Het verhaal dat wordt verteld is heerlijk om naar te luisteren. Ik vind de stemmen fantastisch en je kan horen dat er heel veel tijd in zit. Er zijn ondertussen 6 seizoenen en rond de 160 episodes. Al deze dingen zijn gratis te verkrijgen. Maar ik vind de app zo tof dat ik er aan zit te denken om de betaalde versie te nemen. Het motiveert me onwijs om te lopen en als ik geen rust nam om de dag, zou ik sowieso elke dag gaan lopen. Het verhaal is gaaf, de zombiegeluiden zeer reeel en ik wil meer meer meer. Elke dag lopen om dan het verhaal vaker te horen? JA graag!

Loop ik nu echt meer?

Ja. 100%. Van 1x keer per week in november, naar niet meer in december tot twee weken geleden. Nu loop ik standaard drie keer per week. Ik zet er zelfs mijn wekker voor, zodat ik op tijd kan vertrekken. Kan je nagaan hoe goed deze app motiveerd! Dus als je nog een motivatie voor je hardlopen zoekt… Niet twijfelen, maar installeren, hij is namelijk gratis en voor iedere telefoon geschikt. Je kan hem altijd nog weg doen als hij niet bij jouw trainingsschema past.

Deze verhalen komen via een oortje binnen, maar mocht je echt niet met oortjes willen lopen kan je altijd nog je volume voluit zetten. Maar ik kan je uit ervaring vertellen dat dit een minder leuke ervaring geeft.

hoe vaak loop jij hard?

Leave a Reply