Als je het kan dromen, dan kan je het ook doen!

Je dromen waarmaken. Bijvoorbeeld het leven van je hobby, een andere baan of een mooier lichaam. Het kan allemaal. Want als je het kan dromen, kan je het ook doen. Gewoon een kwestie van volhouden.

Makkelijk gezegd

Ja, je hebt natuurlijk helemaal gelijk, dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als jij droomt van een mooi lichaam, wat houd je dan tegen om een gezonde leefstijl aan te nemen en meer te gaan sporten? Als jij vind dat je een strakkere buik wil, wat houd je dan tegen om je ABS te gaan trainen en ongezond voedsel (grotendeels) vaarwel te zeggen?Als je die ene baan wilt, wat houd je tegen om een (open) sollicitatie te sturen. En als je van je hobby je werk wilt maken, kan je er altijd nu al part time aan beginnen.

Er kracht uit halen

Als jij van je echt van je onzekerheden over je buik af wil, weiger dan gewoon de zoete dingen op een feestje die je wordt aangeboden. En als je vrienden een ijsje willen gaan eten. Dan ga je gezellig mee, maar eet jij niks. Of ga voor één bolletje in plaats van een hele coup. Niet makkelijk, maar als jij een droom hebt moet je soms dingen (zoals ijs) opofferen. Super lastig, zeker als je vrienden allemaal vragen gaan stellen. Maar uiteindelijk zullen ze je echt wel begrijpen. En krijg je alleen maar waardering voor wat je doet. Zolang jij je er goed bij voelt en er je kracht uit haalt, wat maakt het dan uit wat andere zeggen? En als anderen van alles van je willen dat niet in lijn ligt met jouw idealen, leer dan om nee te zeggen en kies voor jezelf. Je bent niet egoïstisch, maar je denkt aan jezelf. Dat is echt heel belangrijk

 

Wat zal de omgeving ervan vinden?

Ik hoop voor je dat ze staan te juichen. Maar helaas is dat niet altijd waar. Als je van je hobby je baan wil maken, vinden veel mensen dat maar eng. De kans aanwezig dat je omgeving niet staat te springen van enthousiasme. Want je wilt van je hobby je beroep maken en  in het allergunstigste geval zeggen ze: ”Hoezo wil je dat, dan is het toch geen hobby meer? Straks gaat het vervelen en dan ben jij je hobby kwijt. Bah!” Maar helaas is de kans er ook dat ze veel negatiever reageren. Of, in het geval van je eigen schoonheidsidealen: ”Hey, ben jij ziek? Vroeger at je gezellig ijs mee en nu niet meer. Saai hoor.” Of erger: ”Kijk jij uit dat je geen anorexia krijgt, ik maak me wel zorgen om je, hoor.”

Laat in zo’n geval eerst zien dat je er alles aan wil doen. Dat je er, naast school/werk, elk vrij moment voor je hobbybaan wilt geven. Dat je een passie hebt voor wat je doet. Als je dit kan volhouden gaat je omgeving zien dat je het meent. Zelf als je dan geen ijsjes meer met ze eet krijgen ze respect voor je volharding.

Hun beeld is veranderd

Omdat je opeens niet meer voldoet aan het beeld dat mensen van je hebben, gaan er vaak meteen alarmbellen rinkelen. Omdat je opeens anders bent, willen mensen weten of het nog wel goed met je gaat. Ze willen continu weten waarom je dingen doet. Maar als ze zien dat het is gelukt om met je hobby genoeg te verdienen om van te leven… en als je opeens een prachtig lichaam hebt… Dan gaan ze vragen hoe je dit in hemelsnaam hebt gedaan.

Dan is het moment aangebroken dat jij ze kan vertellen dat ze de hele tijd hebben gepraat over jouw idealen, maar dat jij in die tijd aan je idealen hebt gewerkt. Dat dit heeft gebracht waar je nu staat.

En, ben jij tevreden met waar je nu staat in het leven?

2 Comments

 1. Fleur

  5 mei 2017 at 19:32

  Ik kan hier mij volledig bij aansluiten! Als je iets voor ogen hebt, er écht in geloofd dan moet je het gewoon doen:)! Mooi beschreven!

  1. Mascha

   6 mei 2017 at 08:04

   Aah thx!
   Ja,je moet indderdaad wel echt willen, maar dan kom je er ook!

Leave a Reply